Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ!!


Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωράει αιφνιδιαστικά στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Η αποπροσανατολιστική κίνηση της Ν.Δ. γίνεται με σκοπό να κρύψει από τον ελληνικό λαό τη συμμετοχή κομματικών της στελεχών στα συλλαλητήρια που έχουν προγγραμματιστεί για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Για να αποκρύψει τη συμμετοχή κομματικών της στελεχών παρά την επίσημη θέση του Μαξίμου που δήθεν αποδοκιμάζει την πραγματοποίηση των συλλαλητηρίων αυτών.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα μείζον κοινωνικό θέμα, την κοινωνική ασφάλιση και το συνταξιοδοτικό για να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι στο βωμό των κομματικών συμφερόντων της, η Ν.Δ. ετοιμάζεται να περάσει τις αντιλαϊκές και αντεργατικές της πολιτικές για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι γνώριμη στον ελληνικό λαό. Με την αύξηση της εισφοροδιαφυγής, τον πολλαπλασιασμό των οφειλών του κράτους στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς επίσης και με τα χρήματα που κλάπηκαν από τα ταμεία με την υπόθεση των ομολόγων, η κυβέρνηση μεθοδευμένα απαξιώνει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Με την απαξίωση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, έχει ως απώτερο στόχο να ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση.
Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος του κ. Καραμανλή ότι δεν θα προχωρήσει στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με την κατάθεση του επικείμενου νομοσχεδίου η κυβέρνηση διαψεύδεται για ακόμα μια φορά.
Με το νομοσχέδιο που καταθέτει αύριο στη Βουλή, η Ν.Δ. βάζει μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις θίγοντας με αυτόν τρόπο τα συμφέροντα της εργαζόμενης μητέρας, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης έως και 5 χρόνια και μειώνει τις συντάξεις κυρίως τις επικουρικές.
Οι αντιλαϊκές και αντεργατικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση της δεξιάς στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό πλήττουν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και βυθίζουν στην ανασφάλεια τη νέα γενιά, την οποία πρέπει να βρουν απέναντι τους στη διαμόρφωση της σκληρής ταξικής κοινωνίας που σχεδιάζουν!

Γιάννης Ραψομανίκης
Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

7 Μαρτίου 2008 - Η ΤΟΛΜΗ
πηγή γελοιογραφίας: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: