Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.: ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!

Το διάστημα 13 – 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε μια κρίσιμη πολιτική συγγυρία και περίοδο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται και δοκιμάζεται εξ αιτίας της πολιτικής της Ν.Δ. Σε μια περίοδο που η ισχύς της χώρας μας στα Βαλκάνια και στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαξιώνεται. Σε μια περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει εξ αιτίας της ασυδοσίας του κεφαλαίου και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών χειροτερεύει. Σε μια περίοδο που η καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη εξ αιτίας των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών της νεοδεξιάς.

Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγγυρία, διεξάχθηκε το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί ιστορικό σταθμό για το Κίνημα μας και σηματοδοτεί την ελπίδα και την αισιοδοξία για την αλλαγή και την ανατροπή της δεξιάς πολιτικής.

Το βασικό πολιτικό μήνυμα και σύνθημα του Συνεδρίου που εκφράστηκε και από την ομιλία του Προέδρου, Γ. Παπανδρέου κατά την έναρξη των διαδικασιών ήταν «η εθνική στρατηγική για την Ελλάδα των Αξιών», την Ελλάδα που θα δίνει αξία στους πολίτες της προάγωντας την ποιότητα και διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια όλων.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος μας έδειξε το δρόμο στους 7000 συνέδρους που έδωσαν το παρόν από κάθε γωνιά και άκρη της πατρίδας μας και προσδιόρισε το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ στη νέα αυτή πορεία. Μια νέα πορεία σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος μας, έχει ως βασικά χαρακτηριστικά την ενότητα, την ανανέωση και την αξιοκρατία.

Για να διαγράψει το ΠΑΣΟΚ μια νέα πορεία προς τον λαό για τον λαό είναι προαπαιτούμενο να καταπολεμηθούν φαινόμενα κυβερνητισμού και αλλαζονείας που ακόμα ταλανίζουν το κίνημα μας και είναι εμφανή στους πολίτες. Είναι απαραίτητο η νέα γενιά να βγει στο προσκήνιο της πολιτικής και να δώσει τη μάχη σε κάθε τοπική κοινωνία, μαζί με όλα τα μέλη του Κινήματος μας για την ανατροπή της δεξιάς και νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Είναι απαραίτητο όλα τα μέλη του Κινήματος μας σε κάθε τοπική κοινωνία να πείσουν τους πολίτες για την εναλλακτική προοδευτική μας πρόταση και για την αριστερή στροφή του Κινήματος μας.

Η νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, ο νέος «ανένδοτος αγώνας» των μελών του Κινήματος μας εκφράστηκε και απωτυπώθηκε από τον Πρόεδρο μας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη λήξη των διαδικασιών του Συνεδρίου μας με το πολιτικό σύνθημα: Οργανωθείτε, Αγωνιστείτε, Ξεσηκωθείτε!
Είναι γεγονός ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την αφετηρία για ένα νέο προοδευτικό ξεκίνημα. Είναι γεγονός ότι μέσα από το Συνέδριο ανέτειλε ξανά η ελπίδα για τη νέα αλλαγή!
Αν δεν υπήρχε η τελευταία μέρα του Συνεδρίου μας τα συμπεράσματα και οι εντυπώσεις μου από το Συνέδριο, θα ήταν οι παραπάνω. Και αναφέρομαι στην τελευταία μέρα των εργασιών του Συνεδρίου μας που περιλάμβανε την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Με τον τρόπο και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς αναθεώρησα πολλές από τις παραπάνω μου σκέψεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρω το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του Προέδρου μας Γ. Παπανδρέου και την ώρα που καλούσε όλα τα μέλη του Κινήματος μας να δώσουν τη μάχη και να αγωνιστούν για την ανατροπή της δεξιάς, ορισμένοι «σύντροφοι – τσομπάνηδες», κάπου απόμακρα στο χώρο του συνεδρίου, «έφτιαχναν τις γραμμές» που θα έδιναν στους «συνέδρους – πρόβατα» που επηρέαζαν.

Δυστυχώς από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του εθνικού συμβουλίου έγινε αντιληπτό και αποδείχθηκε ότι αν θελήσει ένας σύντροφος ή μια συντρόφισσα να εκφραστεί και αναλάβει ευθύνες και αρμοδιότητες σε θέσεις του Κινήματος μας, θα πρέπει πρώτα να έχει δώσει «γη και ύδωρ» σε κάποιο κεντρικό σύστημα και ομαδάρχη. Θα πρέπει πρώτα να έχει υποταχθεί και να έχει δεσμευθεί ότι θα ακολουθεί πιστά τις κομματικές επιλογές του ομαδάρχη του, που θα τον βάλει σε «κεντρική γραμμή».



Με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα για ανανέωση, ενότητα και αξιοκρατία που έστειλε ο Πρόεδρος μας παραμένει κενό γράμμα. Η ανανέωση δεν είναι μια έννοια ηλικιακή και μόνο. Η προοδευτική προσέγγιση της έννοιας «ανανέωση» σημαίνει αλλαγή νοοτροπιών, σημαίνει αλλαγή πολιτικών πρακτικών. Για ποια αξιοκρατία μιλάμε όταν αρκεί και μόνο για να εκλεγείς σε ένα κομματικό όργανο, να υποταχθείς σε κάποιο «κεντρικό σύστημα»; Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του αρκεί να κοιτάξει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας!

Πρόεδρε, πιστεύουμε στο όραμα που έχεις θέσει για την ανατροπή του πολιτικού συστήματος και για την αυτονομία της πολιτικής. Πιστεύουμε στο όραμα που έχει θέσει το κίνημα μας για τη δημιουργία της δυνατής Ελλάδας, της Ελλάδας των αξιών και της δίκαιης κοινωνίας. Όμως για να αλλάξουμε και να ανατρέψουμε τα δεδομένα στην ελληνική κοινωνία, θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε και να ανατρέψουμε τα δεδομένα στο Κίνημα μας. Μόνο τότε η έννοια της ενότητας, της ανανέωσης και της αξιοκρατίας θα είναι ουσιαστική!

Κλείνοντας τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα μου από το 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να καταθέσω αυτές για την άλλη αριστερά και συγκεριμένα τις εντυπώσεις μου και τα συμπεράσματα για τον Συνασπισμό και την ομιλία του Α. Τσίπρα.
Είναι γεγονός ότι την πρώτη μέρα του Συνεδρίου μετά την ουσιαστική και αναλυτική σε βάθος ομιλία του Προέδρου μας Γ. Παπανδρέου, οι σύνεδροι περιμέναμε να ακούσουμε την ομιλία του Προέδρου του Συνασπισμού, Α. Τσίπρα.

Ο Α. Τσίπρας στην ομιλία του έκανε μια καταγραφή – περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γενιά και η ελληνική κοινωνία συνολικά. Προσωπικά ακούγωντας με ιδιαίτερη προσοχή την ομιλία του ένιωσα ότι ακούω έναν δευτεροετή ή τριτοετή φοιτητή Κοινωνιολογίας – μέλος της ΠΑΣΠ.
Ο «μικρός» Αλέξης ανακαλύπτει τον κόσμο! Καμία ουσιαστική προοδευτική πρόταση....Απλή επιφανειακή περιγραφή των προβλημάτων. Τα γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα Αλέξη και τα γνωρίζει πολύ καλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας να του πουν τι προβλήματα αντιμετωπίζει. Πίστεψε με τα ξέρει πολύ καλύτερα από ότι εσύ!

Ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά περιμένει από τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας να ακούσει τις προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει! Ένιωσα ακούγωντας τους προβληματισμούς και τα ερωτηματικά του «μικρού» Αλέξη ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος μας, Γ. Παπανδρέου είχε δώσει ήδη νωρίτερα τις απαντήσεις....
Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του ΠΑΣΟΚ από το ΣΥΡΙΖΑ, περά από την ιστορική προσφορά του ΠΑΣΟΚ για την εδραίωση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών ελευθεριών, πέρα από την ιστορική προσφορά του ΠΑΣΟΚ για την εξάλειψή των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Η σημαντικότερη ίσως διαφορά σήμερα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την πλέον αξιόπιστη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντηρητική και αντιλαϊκή πολιτική της δεξιάς ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα κόμμα πίεσης της εξουσίας. Πάντως είμαι πολύ περίεργος να διαβάσω την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο θα διαφέρει από την προοδευτική κυβερνητική πρόταση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

"Αυτά τα λιγα προς το παρόν...."
Γιάννης Ραψομανίκης
Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

1 σχόλιο:

giorgos είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ κ.ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑΣ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ β΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η info@auto-corner.gr
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ
auto-corner.gr ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΑΤΗ ΑΓΟΡΑ ΤΑΞΙ Ι.Χ
Γεώργιος Καρανίκας, Αλέξανδρος Κουτσουμπέλης ( συζυγος ΕΛΙΣΑΒΕΤ η ΕΛΣΑ ) , Κωνσταντίνος Λογοθετίδης
Θεόδωρος Ανδριανόπουλος και Κωνσταντίνος Παυλόπουλος.
Κλεβουν εδω και 15 χρονια ,και ειναι ΕΞΩ. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΑΔΩΝΟΥΝ
ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑΞΙ , Ι. Χ. μεχρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Οι ατσίδες με τα ταξί-«μαϊμούδες»
Το ΒΗΜΑ, 23/12/2007 Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α
* Ατομα που εμφανίζονταν ως πωλητές οχημάτων ΔΧ ή αυτοκινητιστές κατηγορούνται ότι εξαπατούσαν υποψήφιους αγοραστές
Οι ατσίδες με τα ταξί-«μαϊμούδες»
Τα θύματα στις μηνύσεις τους καταγγέλλουν ότι έχασαν μεγάλα χρηματικά ποσά - τι προέκυψε από τη δικαστική έρευνα

Το ΒΗΜΑ, 02/03/2008
* Η συμμορία των εμπόρων ταξί-«μαϊμούδων» εξελίσσεται σε Λερναία Υδρα
Colpo grosso με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
Πώς μπορείτε να χάσετε το όχημα που θέλετε να πουλήσετε ή να εξαπατηθείτε με το ακίνητο που ονειρεύεστε να αγοράσετε...
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έτοιμα προς πώληση. Οι έμποροι παζαρεύουν προς τα κάτω τις τιμές των οχημάτων που αγοράζουν για να τα μεταπωλήσουν με μεγαλύτερο κέρδος. Οι απατεώνες όμως δεν κάνουν τέτοιου είδους παζάρια και έτσι εξαπατούν ευκολότερα τα υποψήφια θύματά τους
Συμμορία των εμπόρων ταξί-«μαϊμούδων».