Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ, ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ Ε.Κ.Η. ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ!

Σήμερα στο Ηράκλειο, όπως και σε όλες τις πόλεις της χώρας μας, πλήθος πολιτών ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, της 25ης Μαρτίου. Το Ηράκλειο από πολύ νωρίς ήταν γεμάτο κόσμο που περίμεναν να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη παρέλαση.

Αυτή τη μέρα διάλεξαν μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου και τα Συνδικάτα των εργαζομένων (εργατικό κέντρο και Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ), για να ενημερώσουν τους πολίτες του Ηρακλείου για το αντιλαϊκό και αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί αύριο με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων με σκοπό να συγκεντρώσουν υπογραφές για να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.
Κλιμάκιο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου
Το κείμενο που υπέγραφαν οι πολίτες ήταν το κοινό ψήφισμα ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ:
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό
"Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι έχουν έμπρακτα διατυπώσει τη ριζική τους αντίθεση στο ασφαλιστικό νομοθέτημα και αγωνίζονται για την ακύρωση του.

Με την υπογραφή μας δήλώνουμε τη θέληση και την υποστήριξη μας στο αίτημα για τη διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ όπως προβλέπει το Σύνταγμα"
Η πρωτοβουλία αυτή είχε ενθουσιώδη απήχηση από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Ηρακλείου και μέσα σε δύο ώρες περίπου καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περίπου 2000 υπογραφές.


Διάλογος με ένα πολίτη

Όμως μου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Ηρακλείου ήταν απαισιόδοξη για το αν αυτή η προσπάθεια φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι το δημοψήφισμα με σκοπό να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν επιθυμεί τις αλλαγές αυτές στο ασφαλιστικό.

Ο αγώνας των ελλήνων εργαζόμενων, των συνταξιούχων και της νέας γενιάς πρέπει να συνεχιστεί όποιο και αν είναι το απότελεσμα μιας πρωτοβουλίας και προσπάθειας. Η κυβέρνηση της δεξιάς πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα μας βρει απέναντι της στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζει. Μετά το ασφαλιστικό θα προχωρήσει στην αύξηση των ορίων απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Μετά το ασφαλιστικό σειρά έχουν πολιτικές που θα θίξουν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και της νέας γενιάς.

Ο Γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου με τον Γραμματέα της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Ηρακλέιου

Ραψομανίκης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: