Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!


Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή, ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους προκειμένου να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους κεκτημένα, που θίγονται από την αντιλαϊκή και αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Δυστυχώς όμως για ακόμα μια φορά, όπως με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, των δασκάλων και των λιμενεργατών, έτσι και σήμερα είμαστε μάρτυρες της έντεχνης προσπάθειας της κυβέρνησης της δεξιάς να οδηγήσει στη σύγκρουση διάφορες κοινωνικές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.
Με τις συνεχείς και πολύωρες μεθοδευμένες διακοπές ηλεκτροδότησης από τη διοίκηση της ΔΕΗ, η κυβέρνηση προσπαθεί να τροφοδοτήσει τη σύγκρουση και το διχασμό των πολιτών με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, με σκοπό να μην υπάρξει αντίδραση στα αντιλαϊκά της σχέδια.
Παρακολουθούμε επίσης την απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης για την καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΔΕΗ μέσω της χειραγώγησης της ελληνικής δικαιοσύνης και τη χρησιμοποίηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη και να στηρίζει τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Δυστυχώς στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. έχουμε γίνει μάρτυρες της χειραγώγησης της, όπως για παράδειγμα, στις περιπτώσεις των σκανδάλων των υποκλοπών και των ομολόγων και στην περίπτωση της παρέμβασης του Αρείου Πάγου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι η ποιότητα της Δημοκρατίας μας υποβαθμίζεται. Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι οι δημοκρατικοί αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες απειλούνται. Απειλούνται από την πολιτική της χειραγώγησης της ελληνικής δικαιοσύνης, από την πολιτική της ποινικοποίησης και της καταστολής κάθε συνδικαλιστικής και πολιτικής έκφρασης. Απειλούνται από την πολιτική της νεο – δεξιάς της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή.

Γιάννης Ραψομανίκης
Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Τρίτη 25 Μαρτίου 2008 - Η ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: