Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ!


"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί να ζητήσουμε Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, αφού αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη, η οποία, ουσιαστικά, μας είπε ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Κανένας υπόλογος, κανένας ένοχος, καμία ευθύνη, ουδείς χρειάζεται να λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας, ενώπιον του ελληνικού λαού.

Αυτό και μόνον το γεγονός της πλήρους αποσιώπησης των ευθυνών, της μεγαλύτερης, όπως εσείς είχατε πει, υπόθεσης εθνικής ασφάλειας στη χώρα μας, των τελευταίων ετών, αυτός και μόνον ο λόγος είναι υπέρ επαρκής για να γίνει Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή.

Αλλά εγώ δεν θα σταθώ στα ποινικά αδικήματα της υπόθεσης, δεν θα σταθώ στο βέβαιο συμπέρασμα ότι, η Δικαιοσύνη, ή παραπλανήθηκε από την κυβέρνηση, ή χειραγωγήθηκε από την κυβέρνηση. Δηλαδή, έγινε για μία ακόμα φορά πλυντήριο των αμαρτιών της πολιτικής και της πρακτικής σας, ενώ αποτελεί, ακριβώς αυτό το σκάνδαλο, ένα νέο θεσμικό σκάνδαλο, που υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της δημοκρατίας.

Εγώ θα σταθώ στα ζητήματα πολιτικής, που αβίαστα προκύπτουν από τα όσα όλοι μας γνωρίζουμε. Η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή είναι απολύτως αναγκαία, διότι έχει ως ύψιστη υποχρέωση να ρίξει φως, άπλετο φως στις πολιτικές διαστάσεις αυτού του σκανδάλου. Ζητήματα που ξεπερνούν τα όρια της ίδιας της δικαιοσύνης.

Ζήτημα πρώτον, η εθνική μας ασφάλεια. Το έγκλημα είχε χαρακτηριστεί, από τους υπουργούς της κυβέρνησης, ως κατασκοπία εις βάρος της χώρας. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, κατά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είναι υπόθεση που εξέθεσε τη χώρα μας και άγγιξε τα πιο ευαίσθητα ζητήματα εθνικής ασφάλειας της πατρίδας μας. Κρατικά μυστικά, απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, σχέδια αμύνης, προμήθειες, κινήσεις Υπουργείων και υπουργών, Οργανισμών, συνομιλίες του πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών.

Πώς έγινε αυτό; Πώς δεν προστατεύτηκε η χώρα; Ποιοι είχαν ευθύνες; Χωρίς απαντήσεις στα παραπάνω, δεν υπάρχει καμία εγγύηση, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων, διότι είτε δεν έχει εξιχνιαστεί η υπόθεση, είτε δεν είναι γνωστή πια η υπόθεση και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και, άρα, δεν ξέρουμε, ούτε εμείς, ούτε η κυβέρνηση, από πού να φυλαχτούμε, είτε γνωρίζει η κυβέρνηση και δεν μας το λέει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εκτεθειμένη η χώρα και η εθνική μας ασφάλεια. Άρα, λοιπόν, η Εξεταστική Επιτροπή αποτελεί εγγύηση για τη λήψη μέτρων, για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων και της εθνικής ασφάλειας.

Ζήτημα δεύτερον, τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματά μας. Μας είχατε διαβεβαιώσει, είχε διαβεβαιώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, και καταθέτω τη δήλωσή του στα πρακτικά, ότι οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια, διότι εσείς έχετε τη βούληση και την τόλμη. Ούτε βούληση, ούτε τόλμη είδαμε. Οι πολίτες δεν έμαθαν ποτέ την αλήθεια, δεν έμαθαν ποιος και γιατί έκανε τις υποκλοπές, ποιους παρακολουθούσαν, ποια είναι τα προϊόντα της παρακολούθησης και σε ποια χέρια βρίσκονται.

Γιατί δεν χορηγείται αντίγραφο του φακέλου στους πολίτες, που είναι θύματα των υποκλοπών, για να μπορέσουν να ασκήσουν αυτοί τα νόμιμα δικαιώματά τους; Η σιωπή σας, η ανοχή σας, η συγκάλυψή σας επικυρώνει πρακτικές και πολιτικές, που ευθέως οδηγούν στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Άρα, λοιπόν, η κυβέρνησή σας αποτελεί απειλή για τα δικαιώματα του πολίτη. Δεν προστατεύει το απόρρητο συνομιλιών, τον ιδιωτικό χώρο, τις βασικές ελευθερίες. Υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ζήτημα τρίτον, πώς κυβερνιέται η χώρα; Είδαμε να υπάρχει προνομιακή σχέση του Μεγάρου Μαξίμου με τον κ. Κορωνιά της VODAFONE. Είδαμε να ενημερώνονται εξωθεσμικοί παράγοντες για την υπόθεση εθνικής ασφάλειας, ενώ δεν ενημερώθηκε ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός, ο υπουργός Άμυνας, το Υπουργείο του οποίου, και κατά τις δηλώσεις τις δικές σας, ήταν θύμα αυτών των υποκλοπών.

Ο ίδιος ο υπουργός ομολόγησε, ότι τα έμαθε όλα αυτά από το ραδιόφωνο, όχι στρατιωτικό, εμπορικό ραδιόφωνο. Δηλαδή, τόσοι μήνες και δεν υπήρξε ούτε ειδοποίηση προς τον υπουργό Αμύνης, ούτε καν να προσέχει το τηλέφωνό του.

Αυτή είναι η λειτουργία της κυβέρνησής σας, έτσι προστατεύετε εσείς την ασφάλεια της χώρας, έτσι εγγυάστε τα εθνικά συμφέροντα; Είδαμε να κρατιέται το μεγάλο ζήτημα της Εθνικής Ασφάλειας, μακριά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να είναι αντικείμενο χειρισμού από το Μαξίμου, με μεγαλύτερη μυστικότητα από τις ίδιες τις υποκλοπές. Έτσι κυβερνάτε τη χώρα.

Υπάρχουν εδώ πολιτικές ευθύνες; Δεν υπάρχουν καθόλου; Πουθενά; Δεν θα αποδοθούν; Να αποδοθούν. Ξέρετε γιατί; Για να αλλάξει επιτέλους ο τρόπος διακυβέρνησης στη χώρα. Και αν όχι, πώς να περιμένει ο ελληνικός λαός ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια;

Όπως και επαναλαμβάνονται παρόμοιες συμπεριφορές του Μαξίμου, ώστε κάθε μήνα να ζούμε και ένα νέο σκάνδαλο. Ομόλογα, καρτέλ, Υπουργείο Πολιτισμού, Ζαχόπουλος. Τα ίδια δεν είναι, από πλευράς τρόπου διακυβέρνησης; Σκάνδαλα που, ψάχνοντας, βρίσκουμε τις ρίζες τους, πάλι στους στενούς συνεργάτες του κ. πρωθυπουργού.

Ζήτημα τέταρτο, η λειτουργία των θεσμών και των κρατικών υπηρεσιών, από το Κοινοβούλιο μέχρι και την ΕΥΠ, δηλαδή, η λειτουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το σκάνδαλο των υποκλοπών απασχόλησε πριν τις εκλογές και την ειδική μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Γιατί, μετά από 15 συνεδριάσεις, εσείς διακόψατε βιαίως τις εργασίες της; Γιατί; Με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας;

Και θέτω μερικά απλά ερωτήματα, που επίσης αβίαστα προκύπτουν και που πρέπει να απαντηθούν από μια Εξεταστική Επιτροπή. Γιατί, κρίσιμοι μάρτυρες, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανεύρεση της αλήθειας, αν και ζητήθηκε από όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, δεν προσκλήθηκαν στην ακρόαση; Με ευθύνη δική σας, της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και της τότε Προέδρου της Βουλής.

Γιατί καταπατήθηκε έτσι, πραξικοπηματικά, το δικαίωμα των 2/5 των μελών της Επιτροπής, να καλούν σε ακρόαση όποιους εκείνοι έκριναν ότι θα συνέβαλαν στη διερεύνηση του εγκλήματος και στην ανεύρεση της αλήθειας; Δεν το θέλατε, δεν το αντέχατε, δεν το μπορούσατε. Και παραβιάσατε τους ίδιους τους κανόνες του Κοινοβουλίου.

Αυτή είναι η διακυβέρνησή σας, αυτός είναι ο σεβασμός σας απέναντι στους θεσμούς, αυτός είναι ο σεβασμός σας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς. Με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει βεβαίως η Επιτροπή να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα, για το ποιοι έκαναν υποκλοπές και πού απέβλεπαν.

Γιατί, επιπλέον, κρίσιμα έγγραφα, όπως το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας πεδίου, το πόρισμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δεν υποβλήθηκαν για αξιολόγηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας; Γιατί; Επειδή έτσι το διέταξε ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης; Αυθαίρετα; Αυτός μπορεί αυθαίρετα να αποφασίζει; Η χρηστή και νόμιμη λειτουργία των θεσμών είναι απαραίτητος όρος για την ασφάλεια της χώρας μας.

Και κορυφαίος, ανάμεσα στους χειρισμούς αυτούς, ήταν η εμπλοκή της ΕΥΠ, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στην υπόθεση αυτή. Μία εμπλοκή, που δεν έχει ερευνηθεί σε βάθος, παρότι βρίσκεται στον πυρήνα της συγκάλυψης του σκανδάλου.

Γιατί η ΕΥΠ δεν έχει ερευνήσει, σύμφωνα με την κατάθεση του Διοικητή της, τις πληροφορίες για ανάμειξη ξένων χωρών στην όλη υπόθεση; Γιατί δεν το έχει διερευνήσει; Πέστε μου. Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες γι' αυτό; Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Γελάτε; Γελάτε, δεν καταλαβαίνετε την κατάντια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και πού πάτε τη χώρα, αυτό δεν καταλαβαίνετε.

Την ίδια ώρα, μιλούσατε εσείς για κατασκοπεία. Εσείς, μιλούσατε για κατασκοπεία. Αλλά η ΕΥΠ δεν το διερευνά. Αυτή την αντίφαση, πώς την ερμηνεύετε; Για να σας ακούσουμε. Γιατί δεν έχει δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ευρήματα της ΑΔΑΕ;

Σας θυμίζω τους αριθμούς των τηλεφώνων που εντοπίστηκαν από την Αρχή στις ΗΠΑ και οι οποίοι, παραμένει άγνωστο, σε ποιον ανήκαν. Ποιος σας πίεσε; Ή μήπως ξέρετε και δεν θέλετε να αποκαλύψετε; Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, μίλησε ευθέως για τη δυσκολία συνεργασίας της Αρχής με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Και σήμερα, ανακύπτουν και νέα ερωτήματα, που συνδέονται με τη λειτουργία της ΕΥΠ και τον τρόπο διερεύνησης της υπόθεσης από τον Εισαγγελέα, που αρχικώς την χρεώθηκε. Συνεργάστηκε με ειλικρίνεια η ηγεσία της ΕΥΠ με τον αρμόδιο Ανακριτή; Του έδωσαν όλα τα στοιχεία, ή τα απέκρυψαν; Όπως τα απέκρυψε ο Διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Κοραντής, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή. Πώς θα το μάθουμε; Εξετάστηκαν κρίσιμοι μάρτυρες, τόσο κατά την προκαταρκτική έρευνα, όσο και κατά την κύρια ανάκριση, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανεύρεση της αλήθειας; Πώς θα τα μάθουμε αυτά;

Εδώ, δύο είναι οι εκδοχές. Δύο είναι οι εκδοχές, δεν υπάρχουν άλλες. Ή έχουμε, σε ό,τι αφορά την ΕΥΠ, ανικανότητα και επικίνδυνη επιπολαιότητα, ανικανότητα και επικίνδυνη για τη χώρα και την ασφάλεια της χώρας επιπολαιότητα, στη διαχείριση αυτών των κρίσιμων θεμάτων, αλλά και στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων του λαού μας, των πολιτών μας, ή, στο πλαίσιο της Υπηρεσίας, δρουν αυτονομημένες ομάδες, δηλαδή παρακρατικοί μηχανισμοί, εν γνώσει και με τις ευλογίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ή ανικανότητα, ή παρακρατική δραστηριότητα, εναντίον ποίων και υπέρ ποίων;

Είναι τυχαίο ότι, η VODAFONE, μετά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, έκανε κι αυτή τα πάντα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Έριξε τεράστια διαφημιστικά ποσά στις τηλεοράσεις, για να προβάλει τον καλό της εαυτό, καμπάνια πολυδάπανη που, πολύ αναρωτιέμαι, αν δεν είχε και στόχο να κλείσουν τα στόματα των καναλιών κάτω από την πλημμύρα των χρημάτων και να αποσιωπήσουν και τις ευθύνες της κυβέρνησης, δηλαδή, να αποσιωπήσουν το όποιο παρασκηνιακό «deal» έκανε το Μαξίμου με την εταιρεία αυτή. Σε άλλες χώρες, θα είχε αρθεί η άδεια λειτουργίας μιας τέτοιας εταιρείας, που ήταν μπλεγμένη στην κατασκοπία εναντίον της χώρας τους.

Τέλος, ζητήθηκε, ναι ή όχι, διοικητική συνδρομή από τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες, οι υπηρεσίες των οποίων φέρονται ότι εμπλέκονται στην όλη υπόθεση; Πότε και πώς θα το μάθουμε;

Δεν υπάρχουν εδώ πολιτικές ευθύνες; Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα ήταν τελείως διαφορετική, αν ο πρωθυπουργός της χώρας είχε τη βούληση, από την πρώτη στιγμή, να λάμψει η αλήθεια. Προφανώς, δεν την είχε και δεν την έχει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι επιβεβλημένη η άμεση λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής, για να διαπιστώσει και την αλήθεια. Αν η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, είχε τη βούληση να ρίξει φως στην υπόθεση, να συμμορφωθεί με το νόμο, αν δεν είχε αδρανοποιήσει, εξουδετερώσει ουσιαστικά, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας μας, την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ή αν δεν είχε εμπλέξει τη Δικαιοσύνη σε μια διαδικασία προδιαγεγραμμένου αδιεξόδου, εάν δεν είχε παραβιάσει βασικούς κανόνες του Κοινοβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αν δεν ήταν ο ίδιος, για λόγους που εκείνος μόνον γνωρίζει, ο κ. πρωθυπουργός, ο αρχιτέκτονας της συγκάλυψης, τότε θα γνωρίζαμε σήμερα την αλήθεια.

Και αυτό, με φέρνει στο πέμπτο, ίσως και πιο σοβαρό, ζήτημα που αφορά στην υπόθεση αυτή και στη διακυβέρνηση της χώρας. Κανένας σήμερα δεν πιστεύει στα λόγια του πρωθυπουργού, όταν έλεγε, με τον γνωστό του στόμφο, για αδιαπραγμάτευτες αρχές, για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και της ασφάλειας των πολιτών. Αυτό, δεν το πιστεύει πια κανείς.

Αυτά επικαλέστηκαν και παλαιότερα, με την υπόθεση του Watergate, το σκάνδαλο Watergate, και ξέρουμε ποιες ήταν οι γνωστές συνέπειες. Δεν χαιρόμαστε, που έχει τρωθεί η αξιοπιστία του θώκου του πρωθυπουργού, του θεσμού του πρωθυπουργού, δεν χαιρόμαστε διότι, μαζί, έχει τρωθεί και η αξιοπιστία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η ευρύτερη απογοήτευση, όπως πολύ σωστά είπε και ο εισηγητής μας, ο κ. Βενιζέλος, η ευρύτερη απογοήτευση των πολιτών μας από τους σημερινούς θεσμούς, κάτι που μας αφορά όλους και μας παρασύρει όλους. Αλλά εσείς, έχετε την αποκλειστική ευθύνη, εσείς, η κυβερνητική πλειοψηφία.

Και θέλω να σας θυμίσω, μια δήλωση να σας διαβάσω, για να καταλάβετε, γιατί ο ελληνικός λαός δεν έχει πια εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Διαβάζω τη δήλωση: «Συνεπής στις αρχές και τις αξίες που παγίως πρεσβεύει, ιδίως έναντι του θεσμού του Κοινοβουλίου, η κυβέρνηση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας και ακριβώς προκειμένου να μην παρεμβληθεί οποιοδήποτε εμπόδιο στην έρευνα αυτή, καθώς και προκειμένου να μην θιγεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, θα προτείνει, η κυβέρνηση, στη Βουλή, τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μεγάλο αυτό θέμα».

Και συνεχίζει η δήλωση: «Η Εξεταστική Επιτροπή θα ερευνήσει όλες τις πτυχές του θέματος και θα διατυπώσει τις προτάσεις της, μέσα στο συναινετικό κλίμα που επιβάλλεται από τη σοβαρότητα της όλης υπόθεσης, τόσο σε σχέση με τη θωράκιση της πολιτείας, όσο σε σχέση και με την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων». Δήλωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, του κ. Ρουσόπουλου. Αυτή είναι η δήλωση της κυβέρνησης.

Τέτοια είναι η αξιοπιστία. Τέτοια είναι η βούλησή σας να προστατεύσετε, να θωρακίσετε τη χώρα και να προστατεύσετε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ατομικά δικαιώματα, όπως λέει εδώ ο κ. Ρουσόπουλος. Και για την ιστορία, στα πρακτικά.

Η άρνησή σας, να γίνει Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, είναι άρνηση της αλήθειας, είναι άρνηση της διαφάνειας, είναι η άρνηση της αποκάλυψης, αν θέλετε, και βεβαίως, είναι ομολογία της συγκάλυψης.

Και εδώ, έρχομαι στο τελευταίο σημείο. Είναι θέμα δημοκρατίας και εθνικής ασφάλειας να απαντήσετε, να απολογηθείτε, γιατί χρειάστηκε, γιατί χρειάζεται και σήμερα, να συγκαλύπτονται ακόμα και σήμερα οι ένοχοι, οι υπεύθυνοι.

Η συγκάλυψη σημαίνει συνενοχή. Και σημαίνει και κάτι ακόμα. Σημαίνει ομηρία και δεν αντέχει ο τόπος, πρωθυπουργό και κυβέρνηση υπό ομηρία από οποιονδήποτε, είτε είναι ιδιωτική εταιρεία, είτε είναι υπουργοί και στενοί συνεργάτες, είτε είναι ελληνικές ή ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δεν αντέχει ο τόπος, πρωθυπουργό και κυβέρνηση υπό ομηρία, όταν έχει να διαπραγματευτεί πολλά, ιδιαίτερα σημαντικά και λεπτά ζητήματα.

Σκόπια, κατάσταση στα Βαλκάνια, Κόσοβο, Κυπριακό πιθανώς σύντομα, ελληνοτουρκικά, αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν, για το οποίο δέχεται πιέσεις, ενεργειακά ζητήματα. Η ομηρία δημιουργεί και αδυναμία, σας κάνει ευάλωτους και είναι σήμερα αδύναμη και ευάλωτη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Γι' αυτό, είναι εθνική ανάγκη να σπάσει το απόστημα της ομηρίας μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, και αυτό γίνεται μόνο με διαφάνεια. Άπλετο φως, για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ομηρίας σας από εξωθεσμικά κέντρα, είτε απελευθερώνοντας τον θεσμό του πρωθυπουργού από τους εκβιαστές, είτε απελευθερώνοντας τους υπεύθυνους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό από τα καθήκοντά του. Αυτές είναι οι δύο επιλογές.

Σήμερα, που ακόμα και το πρόσχημα της εν εξελίξει δικαστικής διερεύνησης έχει εκλείψει, σας καλώ να συμφωνήσετε στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Να εμπιστευτείτε τη Βουλή των Ελλήνων, την εκλεγμένη Βουλή των Ελλήνων, απέναντι στην αυθαιρεσία και την ασυδοσία μιας κυβέρνησης αδιαφάνειας, να ανταποκριθείτε στην απαίτηση του λαού να μάθει την αλήθεια. Η επιλογή είναι δική σας, όπως και η ευθύνη των συνεπειών για τη χώρα.


Σας ευχαριστώ που με ακούσατε."


1 σχόλιο:

Γιαννης Ραψομανικης είπε...

Η πρόταση που κατέθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποκοπών απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η συγκάλυψη, αναιρώντας και τις επικοινωνιακές δηλώσεις του Καραμανλή για μηδενική ανοχή στη διαφθορά - όλα στο φως.

Αποδεικνύεται ότι ο Καραμανλής και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δείχνουν μηδενική ανοχή στη διαφθορά, όχι μόνο ότι προσπαθούν έντεχνα να κλείσουν όλες τις υποθέσεις και να αποκρύψουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό αλλά αποδεικνύεται ότι τελούν υπό ομηρία!!

Το ίδιο θα κάνει με όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις που ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια. (ομόλογα, Ζαχόπουλο, Απαγωγές πακιστανών)

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Δεν θέλουμε κυβερνήσεις που τελούν υπό ομηρία σε οικονομικά και άλλου είδους συμφέροντα!!