Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η ανανέωση στην πολιτική σκηνή και τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας είναι μία επιτακτική ανάγκη τόσο για τα πολιτικά κόμματα όσο και για την ελληνική κοινωνία συνολικά. Η κοινωνία αποδεικνύει καθημερινά ότι απαιτεί την ανανέωση τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο πολιτικής.
Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη πάντα προοδευτική και πρωτοπόρα σε όλες τις μεγάλες αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στην ελληνική κοινωνία και στο πολιτικό γίγνεσθαι, οφείλει να αφουγκραστεί το αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή και ανανέωση.
Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και ο Πρόεδρος του Γιώργος Παπανδρέου οφείλουν να ανοίξουν το δρόμο για την ανανέωση και την ενεργή συμμετοχή των νέων στα κοινά χωρίς αποκλεισμούς. Αποκλεισμοί που κυρίως προέρχονται από εσωκομματικούς μηχανισμούς, χωρίς ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, και έχουν ως μοναδικό στόχο να δίνουν συνεχώς τη δυνατότητα στους εκφραστές τους να διεκδικούν «κομμάτι από την εξουσία» και να το διανέμουν με βάση την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων και φιλοδοξιών.
Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την κατοχύρωση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας ήταν ο μετασχηματισμός του κλειστού τύπου κόμματος σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα που θα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες της χώρας μας, άρα και στη νέα γενιά, να συμμετέχουν στις πολιτικές και εκλογικές διαδικασίες του. Σε ένα Σύγχρονο Δημοκρατικό Κίνημα που θα έχει ως στόχο τη συνεχή πολιτική διαβούλευση και την επαφή με την κοινωνία.
Για την επιτυχία του μεγάλου πολιτικού στοιχήματος του Προέδρου του Κινήματος μας για Συμμετοχική Δημοκρατία και ανανέωση, είναι απαραίτητη η συμβολή όλων των μελών του κινήματος μας και η διάθεση για πραγματική ένταξη της νέας γενιάς στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων.
Το Κίνημα μας οφείλει να προωθήσει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα καθιστούν τους νέους ουσιαστικούς και ισότιμους συμμέτοχους στα δρώμενα και στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων, με απώτερο στόχο την απελευθέρωση του δυναμισμού, της φαντασίας και της ελεύθερης έκφρασης των Νέων ανθρώπων.
Η νέα γενιά πρέπει να βγει στο πολιτικό προσκήνιο. Οι νέοι μπορούν να κρίνουν, να αμφισβητούν και να πειραματίζονται σε αξίες και σε πρότυπα που για τις παλιότερες γενιές είναι δεδομένα και επομένως η άποψη τους και η ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά είναι απαραίτητη. Απαραίτητο όμως είναι να υπάρξει και η διάθεση ουσιαστικής ένταξης του νεανικού δυναμικού της χώρας μας στα δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας που θα τους καθιστά συμμέτοχους, δημιουργικούς και παραγωγικούς.
Στα πλαίσια της ανανέωσης και της ενεργής συμμετοχής των νέων σε όλα τα επίπεδα, πιστεύω ότι η νέα γενιά πρέπει να εκφραστεί και σε βουλευτικό επίπεδο σε κάθε νομό, σε κάθε τοπική κοινωνία. Η εμπειρία και η καταξίωση των παλαιότερων στελεχών με τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό των νέων στελεχών είναι ο καλύτερος συνδυασμός για το κόμμα και την κοινωνία και αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Τέλος όσον αφορά τη διαδικασία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές, τονίζω ότι είναι ιδιαίτερα δημοκρατική, καθώς δίνει τη δυνάτητα σε οποιοδήποτε μέλος ή φίλο του Κινήματος μας να το πράξει. Είναι περισσότερο δημοκρατική συγκριτικά με παλαιότερες διαδικασίες. Δηλαδή είναι περισσότερο δημοκρατική από την «επιλογή» των υποψηφίων Βουλευτών από τους «εκφραστές των τοπικών εσωκομματικών μηχανισμών» προκειμένου να μοιράσουν την «πίτα» σε τοπικό επίπεδο, με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Η κατάθεση περισσοτέρων υποψηφιοτήτων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μειονέκτημα της διαδικασίας. Αντιθέτως εκφράζει το αυξημένο ενδιαφέρον στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό και αναδεικνύει την ισχυρή δυναμική συνολικά του Κινήματος μας για την ελπιδοφόρα νίκη στις ερχόμενες Εθνικές Εκλογές.


Ραψομανίκης Γιάννης
Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
18 Μαϊου 2007 - Η ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: