Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ


Η 12η Δεκεμβρίου ήταν μία μέρα αντίδρασης του ελληνικού λαού απέναντι στην πολιτική της νεο – δεξιάς του κ. Καραμανλή. Ήταν το ξεκίνημα για τη δημιουργία ενός πλειψηφικού λαϊκού μετώπου! Ήταν μία μέρα που σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας διενεργήθηκε ένα δυναμικό δημοψήφισμα που το αποτέλεσμα του ήταν σαφές και συγκεκριμένο: Διαφωνούμε με την πολιτική της κυβέρνησης της δεξιάς και δεν θα της επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό που έχουν ως απώτερο στόχο την απαξίωση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος για να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην «ιδιωτική κοινωνική ασφάλιση».

Ήταν μια μέρα που ξεχύθηκαν στους δρόμους, οι εργαζόμενοι και η νεολαία για να καταδείξουν συνολικά την κυβερνητική πολιτική της δεξιάς. Πολιτικής που έχει ως αποτέλεσμα η ποιότητα ζωής να χειροτερεύει, το βιοτικό επίπεδο να μειώνεται και η καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών και της Νέας Γενιάς να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Η ακρίβεια σε συνδυασμό με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τη σκληρή φορολογία οδηγούν στη συρρίκνωση του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών, πλήττοντας κυρίως τα χαμηλά οικονομικά στρώματα και έχει ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στην ελληνική κοινωνία.
Επίσης σήμερα, κατακτήσεις που κερδίσθηκαν με αγώνες και θυσίες και θεωρούνταν μέχρι τώρα δεδομένες, φαίνεται να απειλούνται. Φαίνεται να απειλούνται από την αντιλαϊκή και νέο-δεξιά πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή. Απειλούνται από την πολιτική της ποινικοποίησης της φοιτητικής και συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης που προωθήθηκε με την ψήφιση του νέου Νόμου Πλαίσιο για τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Απειλούνται με την πολιτική βούληση της δεξιάς για την κατάργηση της συνδικαλιστικής και κοινωνικής έκφρασης και δράσης με τον χωροταξικό περιορισμό των διαδηλώσεων και την παρακολούθηση τους με ηλεκτρονικά μέσα.
Σήμερα απειλούνται οι κατακτήσεις και οι δημοκρατικοί αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελεύθερη έκφραση. Απειλείται το δημοκρατικό μας πολίτευμα και αυτό είναι εμφανές με φαινόμενα που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές της σύγχρονης ιστορίας μας! Φαινόμενα όπως, η αυθαιρεσία αστυνομικών σε πορείες διαμαρτυρίας των ελλήνων πολιτών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Όπως το παράδειγμα των φοιτητών που ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα πριν ένα χρόνο στις κινητοποίησεις του φοιτητικού κινήματος για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως το παράδειγμα της απαγωγής των Πακιστανών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της Ν.Δ. Όπως το παράδειγμα της σύλληψης των εργαζομένων της ΔΕΗ στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, που θέλησαν να στείλουν το μήνυμα τους για την απαράδεκτη ηλεκτρονική παρακολούθηση των διαδηλώσεων, σκεπάζοντας συμβολικά μια κάμερα στο κέντρο της Αθήνας. Τέτοια φαινόμενα αποδεικνύουν ότι σήμερα υπάρχει ουσιαστικό έλειμμα δημοκρατίας.
Το έλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας δεν μπορεί να καλυφθεί με κινήσεις εντυπωσιασμού των κυβερνητικών στελεχών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εντυπωσιασμού ήταν εκείνο που εκδηλώθηκε στο μεγάλο συλαλλητήριο στο Ηράκλειο από τον περιφερειάρχη. Ενώ μια διμμυρία των ΜΑΤ κατευθυνόταν απειλητικά προς την περιφέρεια που κατέληγε η πορεία των εργαζομένων, εκείνος βγήκε στο μπαλκόνι του κτιρίου, διώχνοντας τους. Η Ν.Δ. και η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποίησουν ότι τα πυροτεχνήματα και οι κινήσεις εντυπωσιασμού δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα φέρνει η αλλαγή πολιτικής που απαιτείται.
Σημερα απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται η άσκηση προοδευτικής πολιτικής που θα έχει ως στόχο τη δημιουργία της κοινωνίας της ΕΙΡΗΝΗΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ - της ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ και της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Μιας πολιτικής που που θα πραγματώσει το όραμα της γενιάς μας για μια δίκαιη κοινωνία που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Γιάννης Ραψομανίκης
Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπίας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
14 Δεκεμβρίου 2007 - Η ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: