Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Το τελευταίο διάστημα επικρατεί έντονος αναβρασμός στους εργαζομένους και στην ελληνική κοινωνία συνολικά σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Η παραίτηση του «φιλοξενούμενου» υπουργού κ. Μαγγίνα και η αντικαταστάση του από την κ. Πετραλιά, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση εγγύηση για τον ελληνικό λαό, ότι θα αλλάξει και η πολιτική της κυβέρνησης συνολικά.
Ο Πρωθυπουργός «αναγκάστηκε» να ζητήσει την παραίτηση του κ. Μαγγίνα έπειτα από τα συνεχόμενα σκάνδαλα που ήρθαν στη δημοσιότητα, όπως ο διορισμός της κόρης του στον ΟΤΕ και η ανασφάλιστη «φιλοξενία» των Ινδών στη εξοχική του κατοικία που είχε κτιστεί σε δασική προστατευόμενη περιοχή, ως αναψυκτήριο.
Η αντικατάσταση του κ. Μαγγίνα δεν πρέπει να επαναπαύσει το Κίνημα που δημιουργήθηκε με αφορμή το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Δεν πρέπει το Κίνημα αυτό να επαναπαυθεί διότι ο αντίπαλος είναι η πολιτική που εφαρμόζει συνολικά η Δεξιά και η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει με μια απλή αντικατάσταση ενός υπουργού.
Αναβρασμός όμως επικρατεί και σε όλα τα Δημόσια Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας εξ’ αιτίας του προϋπολογισμού, όπου μειώνεται ακόμα περισσότερο η χρηματοδότηση για την Παιδεία παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή.

Επίσης στο προσκήνιο των αντιδράσεων του Φοιτητικού Κινήματος έρχεται η εφαρμογή του νέου νόμου – πλαίσιο για τη λειτουργία των Παν/κών Ιδρυμάτων. Ενός νόμου αντιδημοκρατικού και ουσιαστικά ανεφάρμοστου, που έχει μια συγκεκριμένη διπλή στόχευση:

  1. Την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων Παν/μίων της χώρας μας (αξιολόγηση, πληρωμή συγγραμμάτων, τοποθέτηση manager) και,
  2. Ποινικοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού και κάθε δημοκρατικής έκφρασης και ελευθερίας μέσα στα Παν/μία με απώτερο στόχο την κατάργηση του. (κατάργηση του θεσμού του Ασύλου, διαγραφή «αιώνιων» φοιτητών).

Αυτή την περίοδο, το Κίνημα που δημιουργήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια εναντίον της αναθεώρησης του άρθρου 16 από την κυβέρνηση της δεξιάς, που θα επιτρέψει την ίδρυση Ιδιωτικών Παν/μίων στη χώρα μας, σχηματίζεται και δυναμώνει ξανά, με αφορμή την εφαρμογή του νέου νόμου πλαίσιο για τη λειτουργία των Παν/κών Ιδρυμάτων, της επικείμενης αναθεώρησης του άρθρου 16 που έρχεται ξανά στο προσκήνιο, αλλά και των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.

Σκοπός του Φοιτητικού Κινήματος και της Νέας Γενιάς συνολικά, είναι η ρήξη με την αντιλαϊκή και αντιδραστική πολιτική της Δεξιάς που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας σκληρής ταξικής κοινωνίας, καθώς επίσης και η ανατροπή της.

«Αξιότιμε» κ. Καραμανλή πρέπει να συνειδητοποιήσετε άμεσα πως φιλοξενούμενοι δεν ήταν οι αλλοδαποί εργάτες στην εξοχική κατοικία του Υπουργού σας. Φιλοξενούμενος είστε εσείς και η κυβέρνηση σας από τον ελληνικό λαό. Είστε φιλοξενούμενοι και μάλιστα έχετε καταχραστεί ήδη τη φιλοξενία μας!

Ραψομανίκης Γιάννης
Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπίας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
21 Δεκεμβρίου 2007 - Η ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: