Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στη νεότερη ιστορία του Έθνους μας, είναι καταγεγγραμμένο το γεγονός ότι η Δεξιά παραδοσιακά και διαχρονικά χρησιμοποιούσε διάφορες προεκλογικές τακτικές, προκειμένου να πετυχαίνει συνεχώς τον ένα και μοναδικό στόχο της, την εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την «αρπαγή της εξουσίας».
Έπειτα από μία παρατατεμένη περίοδο 5 μηνών κατά την οποία υψηλόβαθμα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. τροφοδοτούσαν μεθοδευμένα σενάρια πρόωρων εκλογών, προκειμένου ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά να δικαιολογηθούν για την πολιτική ανυπαρξία και ολιγωρία όλη αυτή την περίοδο, προκηρύσσονται Εθνικές Εκλογές.
Ο Πρωθυπουργός λοιπόν προκηρύσσει Εθνικές Εκλογές για την 16η Σεπετεμβρίου. Ποιοι όμως είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον κ. Καραμανλή να πάρει την οριστική του απόφαση για την τελική ημερομηνία των εκλογών, καταλύοντας κάθε θεσμικό ρόλο της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού της χώρας στο βωμό της εξυπηρέτησης των κομμματικών τους συμφερόντων;
1. Προαπαιτούμενο της προκήρυξης των εθνικών εκλογών σύμφωνα με το Σύνταγμα μας, είναι η διάλυση της Βουλής. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να μην κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα του κ. Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων, που είχε προγραμματιστεί για την 21η Αυγούστου. Επομένως η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής προσπαθούν μεθοδευεμένα να συγκαλύψουν το σκάνδαλο των ομολόγων προεκλογικά. Προσπαθούν μεθοδευμένα να αποκρύψουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό προκειμένου να διεκδικήσουν ξανά τη ψήφο του, με τη γνωστή τακτική της ηθικολογίας της Δεξιάς.

2. Η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη Εθνικών Εκλογών έχει ως αποτέλεσμα τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν μόλις πριν δύο εβδομάδες στη Βουλή και θα ψηφιστούν μετεκλογικά, για την οικονομική στήριξη ασθενέστερων οικονομικά ομάδων του πληθυσμού μας να μετατραπούν σε προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ., κρατώντας σε πολιτική ομηρία μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μας. Μέτρα τα οποία αποτελούσαν προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 παραμένουν προεκλογικές εξαγγελίες για το 2007, «σαν να μην πέρασε μια μέρα» για τον κ. Καραμανλή και τη Ν.Δ.
3. Η περιορισμένη επίσημη προεκλογική περίοδος αλλά και το γεγονός ότι αυτή συμπίπτει με τις θερινές διακοπές μεγάλης μερίδας πολιτών, στερεί τη δυνάτητα από τον ελληνικό λαό να κρίνει με βάση τις προγραμματικές εξαγγελίες των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Επίσης στερεί τη δυνατότητα της πραγματοποίησης ουσιαστικού δημόσιου διαλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός λαός. Από την άλλη πλευρά όμως, η συρρικνωμένη αυτή προεκλογική περίοδος δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό να μην απολογηθούν για το «έργο» τους.
Είναι λοιπόν αυτόνόητο ότι η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής προσπαθούν «σεμνά και ταπεινά» να εξαπατήσουν ακόμα μία φορά τον ελληνικό λαό. Είναι αυτονόητο ότι η προκήρυξη Εθνικών Εκλογών για την 16η Σεπτέμβρη και η περιορισμένη προεκλογική περίοδος εξυπηρετεί μόνο τα κομματικά συμφέροντα της δεξιάς, με σκοπό την επανεκλογή της. Δεν υπάρχει κανένας εθνικός λόγος για μια τόσο περιορισμένη προεκλογική περίοδο όπως ορίζει το Σύνταγμα μας!
Προεκλογικές εξαγγελίες που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ αλλά και η εφαρμογή μιας βαθιάς συντηρητικής, δεξιάς και αντιλαϊκής πολιτικής που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μιας σκληρής ταξικής κοινωνίας, είναι τα χαρακτηριστικά της αναξιόπιστης διακυβέρνησης του κ. Καραμανλή. Συγκεκριμένα:
· Η πολιτική της αναξιοκρατίας και της επανίδρυσης του κομματικού κράτους της δεξιάς που είχε ως αποτέλεσμα την παράλυση του κράτους, τον αποσυντονισμό της πυροσβεστικής στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, η νοθεία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η μετατροπή του ΑΣΕΠ σε οργανισμό εισαγωγής γαλάζιων παιδιών στο δημόσιο.
· Η κυβέρνηση της διαφθοράς, "των κουμπάρων" και των ομολόγων που με την προκήρυξη των εκλογών έντεχνα προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.
· Η πολιτική των περικοπών που είχε ως αποτέλεσμα την απαξίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για το 5% στην Παιδεία, η πολιτική της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η εξισορρόπιση των ξένων κολλεγίων με τα δημόσια Παν/μια, ο αποκλεισμό περίπου 34.000 μαθητών από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την καθιέρωση του 10.
· Η πολιτική της ποινικοποίησης της φοιτητικής και της συνδικαλιστικής έκφρασης και ελευθερίας που προωθούν με τον νέο Νόμο Πλαίσιο. Η πολιτική της καταπάτησης του δικαιώματος των διαδηλώσεων, η πολιτική των "ζαρτινιέρων" και την αυθαιρεσία της αστυνομίας, η απαγωγή των Πακιστανών, η επαναφορά της αγροφυλακής, πολιτικές που μας παραπέμπουν σε άλλες περιόδους της νεώτερης ιστορίας μας.
· Η πολιτική της λιτότητας, η ακρίβεια, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος που οδήγησε στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες συμπολίτες μας. Η πολιτική των επιλεγμένων επιδοτήσεων των αγροτών, η πολιτική των περιορισμένων εργασιακών δικαιωμάτων, (κατάργηση 8 ώρου, ανασφάλιστη εργασία). Η εξαπάτηση και ο ευτελισμός 250.000 συμβασιούχων. Η άυξηση των ορίων συνταξιοδότησης και των ασφαλιστικών εισφορών που ετοιμάζουν για την επόμενη τετραετία αποκρύπτοντας τις πολιτικές τους προθέσεις από τον ελληνικό λαό.
Στις 16 Σεπτεμβρίου θα κληθούμε να δώσουμε ένα τέλος στη δεξιά διακυβέρνηση της χώρας μας. Θα κληθούμε να γυρίσουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο μας. Θα κληθούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της Δίκαιης Κοινωνίας και της Δυνατής Ελλάδας που μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Γ. Παπανδρέου μπορούν να εγγυηθούν μέσα από το Προγραμματικό Πλαίσιο του Κινήματος μας, που αποτελεί το κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό!


Γιάννης Ραψομανίκης
Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

18 Αυγούστου 2007 - Η ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: