Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση αρχισε να ξετυλίγει τις αντιλαϊκές πολιτικές της προθέσεις και προτάσεις για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό εξ’ αιτίας εσωτερικών διαρροών. Η Νέα Δημοκρατία με τις γνωστές αποπροσανατολιστικές τακτικές που εφαρμόζει, "άνοιξε διάλογο" για τις συντάξεις των βουλευτών και των δημοσιογράφων, προσπαθώντας να περάσει τις αντιλαϊκές πολιτικές για την κοινωνική ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση.
Αντιλαϊκές πολιτικές όπως η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, που σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και την καταλήστευση τους με τα ομόλογα υψηλού ρίσκου, αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση της δεξιάς έχει ως απώτερο στόχο να πλήξει και να απαξιώσει το ΔΗΜΟΣΙΟ ασφαλιστικό σύστημα, για να ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτική κοινωνική ασφάλιση!
Η παραπάνω τακτική της δεξιάς, η απαξίωση δηλαδή ενός δημόσιου αγαθού με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση του, είναι γνώριμη στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική και φοιτητική κοινότητα.
Tο πλήγμα που δέχθηκε τα τελευταία χρόνια ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ χαρακτήρας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου με την απαξίωση του, με τη συνεχή υποχρηματοδότηση, με την ψήφιση και εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαίσιο για τη λειτουργία των Παν/κών Ιδρυμάτων και σε συνδυασμό με το 10 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την αναθεώρηση του άρθρου 16 από τη Δεξιά, έχει ως στόχο να καταστεί αναγκαία η ίδρυση Ιδιωτικών Παν/μίων στη χώρα μας. Ακριβώς την ίδια πολιτική τακτική εφαρμόζει και σήμερα η κυβέρνηση πλήττοντας το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, εξυπηρετώντας με αυτο τον τρόπο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Για ακόμα μία φορά η Δεξιά, όπως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της με την «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση - απορρύθμιση», ανοίγει στημένο εικονικό διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, στον οποίο συμμετέχει η κυβέρνηση με κρυφή ατζέντα για το ποιοι πραγματικά είναι οι στόχοι της.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ν.Δ. και ο Κώστας Καραμανλής ξεγέλασαν ακόμα μία φορά τον ελληνικό λαό στις προηγούμενες εθνικές εκλογές με στόχο την εφαρπαγή της ψήφου του. Ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό γιατί δεν του αποκάλυψαν τις πραγματικές τους πολιτικές προθέσεις για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και οδηγησαν τη χώρα σε πρόωρες και συρρικνωμένες εκλογές με σκοπό να συγκαλύψει το Σκάνδαλο των ομολόγων, αφού λίγες μέρες αργότερα από την προκήρυξη των εκλογών θα εξεταζόταν στη Βουλή το πόρισμα Ζορμπά.
Από τα παραπάνω, σε συνδυασμό με έναν ακόμη άδικο προϋπολογισμό της Κυβέρνησης, ένα προϋπολογισμό που δεν ταυτίζεται σε καμία μεπρίπτωση με τις προεκλογικές δεσμέυσεις της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή, γίνεται πλέον ξεκάθαρο για το ποιες είναι οι προθέσεις και τα "ΟΡΑΜΑΤΑ" της Δεξιάς για τη χώρα μας και για την ελληνική κοινωνία συνολικά.
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ως στόχο να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες στην ελληνική κοινωνία με απώτερο στόχο τη μετεξέλιξη της σε μια ταξική κοινωνία όπου η Κοινωνική Ασφάλιση, η Υγεία, και η Παιδεία θα είναι αποκλειστικά "προνόμια" των λίγων και εκλεκτών!
Η νέα γενιά είναι εκείνη η γενιά που θίγεται περισσότερο από τις αντιλαϊκές πολιτικές της Δεξιάς. Η γενιά των 700 ευρώ, της ανασφάλιστης εργασίας, της 4ωρης απασχόλησης και 350 ευρώ, των απλήρωτων υπερωριών, η γενιά που θα ζει για να δουλεύει και όχι θα δουλεύει για να ζει, είναι η γενιά που πρέπει να βγει μπροστά στους αγώνες του ελληνικού λαού για να καταδείξει την κυβερνητική πολιτική της δεξιάς για το ασφαλιστικό και για την Παιδεία. Είναι η γενιά που πρέπει να βγει μπροστά στους αγώνες για να καταδείξει την κυβερνητική πολιτική της Δεξιάς συνολικά!
Ο πρώτος σταθμός των αγώνων μας, είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 12ης Δεκεμβρίου, που μαζί με τους εργαζόμενους και τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, θα υψώσουμε τη φωνή μας και θα εκφράσουμε την αντίδραση μας για τις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθεί η Ν.Δ.
για το Ασφαλιστικό και την Παιδεία, για να εκφράσουμε την αντίδραση μας στην πολιτική που εφαρμόζει η Δεξιά συνολικά!

Παράλληλα οφείλουμε να αναδείξουμε στην κοινωνία τις διεκδικήσεις μας ως νέα γενιά:

1. Υπεράσπιση του Δημόσιου Χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος!
2. Καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και των ασφαλιστικών εισφορών!
3. Ουσιαστική αναδιανεμητική πολιτική και αύξηση των μισθών και των συντάξεων!
4. Καταπολέμηση της ανασφάλιστης - μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής!
5. Επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων από τα ομόλογα στα Ταμεία!
6. Υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!
7. 5 % του ΑΕΠ για την Παιδεία!
8. Καμία εφαρμογή του Νόμου Πλαίσιο για τη λειτουργία των Παν/μίων!

Γιάννης Ραψομανίκης
Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπίας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
11 Δεκεμβρίου 2007 - Η ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: