Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά ήταν η απουσία της κύβερνησης από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Απείχε από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία!
Ο Καραμανλής και η κυβέρνηση, υπό το φόβο ενδεχόμενων γαλάζιων διαρροών, προτίμησαν να φυγομαχήσουν, απαξιώνοντας για άλλη μια φορά τους δημοκρατικούς θεσμούς. Πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης, σύρθηκαν το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ, όπου αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική διαδίκασία.
Το ΠΑΣΟΚ με συνέπεια απέναντι στον ελληνικό λαό, παρέμεινε στη Βουλή καταδεικνύοντας την πρωτοφανή και απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και συζητώντας το θέμα του σκανδάλου της μονής Βατοπεδίου. Όπως ήταν αναμενόμενο και μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ, δεν έγινε καμμία ψηφοφορία. Επομένως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι ενεργή για το άμεσο μέλλον, έτσι ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες, που είναι δεδομένο ότι υπάρχουν, σε μέλη της κυβέρνησης για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: