Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΗΛΩΣΗ "ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νοτίων Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου (http://nl.pasok.gr/nshrakleiou/?p=107)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση της Οργάνωσης με θέμα “Νέοι και Πολιτική”. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου, μέλη του Νομαρχιακού Δικτύου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Στρατάκης, μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπίας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι. Ηρακλείου, φοιτητές και νέοι από την συνοικία. Χαιρετισμούς απέστειλαν οι βουλευτές Ηρακλείου Σκουλάς Γιάννης και Σκραφνάκη Μαρία. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισε ο Ζαχαρίας Στειακάκης, Γραμματέας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου και ο Λαζάρου Δημήτρης, Γραμματέας Τ.Ο. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου.

Οι ομιλητές ανέλυσαν διεξοδικά τις θέσεις τους πάνω στις θεματικές ενότητες της εκδήλωσης δίνοντας με σαφήνεια το στίγμα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την επόμενη μέρα.

Ο Κώστας Πανταζής, Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην τοποθέτηση του ανέπτυξε τις προτεραιότητες της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟΚ. με σαφείς αναφορές στην αποκεντρωμένη λειτουργία της, την πολιτική της αυτονομία, την διασύνδεση της με τα κινήματα και την Π.Α.Σ.Π. Μέσα στις προτεραιότητες ο Γραμματέας τόνισε και την ανάγκη για ακτιβιστικές δράσεις της οργάνωσης κοντά στους νέους.

Ο Γιάννης Πούπκος , Γραμματέας Νέων Γ.Σ.Ε.Ε. διατύπωσε τους προβληματισμούς του για την μη συμμετοχή των νέων στα συνδικάτα. Μίλησε για την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία των νέων και την ανάγκη για την συμμετοχή τους στα συνδικάτα και την συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Έκανε κάλεσμα στην Π.Α.Σ.Π. για διασύνδεση των αποφοίτων με τα συνδικάτα.

Ο Γιάννης Ραψομανίκης, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπίας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., μιλώντας για την συμμετοχή των νέων στην αυτοδιοίκηση κυρίως μέσω των ΤΟ.ΣΥ.Ν. έθεσε τους προβληματισμούς για την σημερινή νομοθεσία της Νέας Δημοκρατίας και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενδυνάμωση του θεσμού των ΤΟΣΥΝ και την ενίσχυση της συμμετοχής των Νέων στην αυτοδιοίκηση.

Τέλος ο Χάρης Πανακούλιας, Υπεύθυνος Οργανωτικού της Π.Α.Σ.Π. Πανεπιστημίων, έδωσε με την ομιλία του το στίγμα της σπουδάζουσας Νεολαίας και των προβλημάτων της στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Μίλησε για την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης της Ε.Φ.Ε.Ε. και έκανε κάλεσμα στους νέους να συμμετάσχουν στους φοιτητικούς συλλόγους για να ανατρέψουν την Νομοθεσία της Νέας Δημοκρατίας με νέους αγώνες.


Η εκδήλωση συνεχίστηκε μετά τις τοποθετήσεις με έναν ενδιαφέρον διάλογο μεταξύ των παρευρισκομένων και με τοποθετήσεις από το κοινό. Από τον διάλογο που ακολούθησε και από τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των παρευρισκομένων προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα. Προέκυψε η ανάγκη για την συμμετοχή της Νέας Γενιάς στην πολιτική και στις συλλογικές διαδικασίες, μία συμμετοχή με στόχο την ουσιαστική αναμόρφωση της σημερινής κατάστασης με φρέσκιες ιδέες και νέο όραμα και αξίες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΙΕΣ.ΙΔΕΕΣ,ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ,ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.
ΕΦΗ ΒΟΛΑΝΑΚΗ
Ν.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.
Ήμουν παρών στην εκδήλωση και οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες.
Το επίπεδο της συζήτησης ήταν ιδιαίτερα υψηλό..