Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ομιλία Κ.Καραμανλή στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ

Η ομιλία του κ. Καραμανλή στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, συνιστά μνημείο κομματικού καθεστωτισμού, αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και προκλητικής υποτίμησης της νοημοσύνης της γενιάς.

Κομματικός καθεστωτισμός, διότι είναι εξοργιστικό το θέαμα ενός πρωθυπουργού που αρνείται να συνομιλήσει με το νέο άνεργο, εργαζόμενο, μετανάστη, ελεύθερο επαγγελματία, φοιτητή, επιστήμονα αλλά αισθάνεται «σαν στο σπίτι του», με τη νεολαία της διαπλοκής και της εξάρτησης από τα πρυτανικά κατεστημένα, με τη νεολαία που μετατρέπει τις οργανώσεις της σε αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες προκειμένου να απομυζά ζεστό κρατικό χρήμα

Αποτυχημένη οικονομική ανάλυση και πολιτική, διότι:

α) H πιο μεγάλη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου είναι κρίση του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλισμού, που προκλήθηκε από τους ομοϊδεάτες του ιδίου και του κ. Αλογοσκούφη. Αφού η διεθνής αντιδραστική δεξιά, στην οποία ανήκει ο κ. Καραμανλής, καταλήστευσε τους εργαζομένους παγκοσμίως και συγκέντρωσε τον πλούτο στα χέρια της καπιταλιστικής ολιγαρχίας, τώρα ο ομοτράπεζός τους πρωθυπουργός κάνει «αφελείς» διαπιστώσεις, ενώ είναι συνένοχος στο έγκλημα.

β) Θα έπρεπε οι σύμβουλοί του να τον ενημερώσουν ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις τιμές του πετρελαίου, ενώ έχουν χάσει περίπου 50 δολάρια το βαρέλι από τα ιστορικά υψηλά, στην Ελλάδα καμία μείωση δεν ήρθε. Μήπως έχει καμιά εξήγηση;

γ) Τι εννοεί ως μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός; Το ότι εγκατέστησε ιδιωτικά πολυεθνικά μονοπώλια αποικιακού χαρακτήρα όταν και οι πιο σκληρές καπιταλιστικές κυβερνήσεις αυξάνουν τη δημόσια παρέμβαση; Ότι οι νέοι εργαζόμενοι τόσο στο δημόσιο τομέα, όσο και στον ιδιωτικό βιώνουν το εργασιακό ρολόι να έχει γυρίσει έναν αιώνα πριν; Τι εννοεί ως μείωση της ανεργίας, τα ρουσφετολογικά stage, που διαλύουν την αξιοπρέπεια της νέας και του νέου; Τι εννοεί ως δημιουργικές δυνάμεις που απελευθερώνονται, τα “golden boys” των υπουργών του και τους πνευματικούς τους;

Πολιτική υποτίμηση της νέας γενιάς, διότι μας μίλησε για στήριξη των νέων και των ανέργων, τη στιγμή που η μόνη απτή αλλαγή που έχει φέρει, είναι ότι φορολογεί για πρώτη φορά και εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Αράδιασε μια σειρά κενολογίες για αλλαγές, νέες εποχές κτλ, όταν δεν έχει τίποτα να πει επί του πρακτέου για την ανάγκη ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για τη νέα γενιά, τίποτα για τις αμοιβές του νέου εργαζομένου, τίποτα για την επανένταξη στην αγορά εργασίας του νέου ανέργου, τίποτα για την αποδοχή και πρόοδο του νέου μετανάστη στην κοινωνία μας, τίποτα για την ανεξάρτητη λειτουργία των νεανικών θεσμών συμμετοχής, τίποτα για την αλλαγή της στρατιωτικής θητείας, τίποτα για τον μαθητή και την κατάργηση της αντιδραστικής βάσης του «10», τίποτα για την οικονομική αιμορραγία προς την παραπαιδεία, τίποτα για την εξίσωση των πτυχίων μας προς τα κάτω, λόγω των τυχοδιωκτισμών του με τα ΚΕΣ, τίποτα για το πώς θα γίνει ο όποιος εθνικός διάλογος για την είσοδο στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, τίποτα για την ανάγκη ριζοσπαστικής, προοδευτικής εκπαιδευτικής αλλαγής.

Μέσα από το μεγάλο τίποτα της ομιλίας του κ. πρωθυπουργού, αναδεικνύεται το θλιβερό φαινόμενο, να έχουμε σε κρίσιμους και κοσμοϊστορικούς καιρούς ένα πρωθυπουργό που ζει τη δική του «εικονική πραγματικότητα».
Αναδεικνύεται όμως και το ευτυχές γεγονός. Ότι έχουμε πια καταλάβει ως Ελληνικός λαός, ότι οι ώρες της κυβέρνησής του είναι μετρημένες. Όχι λόγω των δήθεν «ανταρτών» του αλλά γιατί η Ελληνική δημοκρατία πρέπει να επιβιώσει και για αυτό δεν ανέχεται πια και θα γκρεμίσει τη Νέα Δημοκρατία.