Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

"ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" - ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εισήγηση του Μιχάλη Καραδημητρίου, Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νοτίων Συνοικιών δήμου Ηρακλείου στην εκδήλωση “Νέοι και Πολιτική”


"Φίλες και φίλοι,

εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής της οργάνωσης σας καλωσορίζω στην εκδήλωση μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προσκεκλημένους ομιλητές μας για την σημερινή τους ομιλία καθώς και όλους όσους ενίσχυσαν την προσπάθεια μας στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης, που αποτελεί και την πρώτη μας ύστερα από την εκλογή μας.

Το θέμα μας είναι οι Νέοι άνθρωποι και η σχέση τους με την πολιτική και γενικότερα με τους θεσμούς συμμετοχής σε αυτή. Θεσμοί όπως η αυτοδιοίκηση (ΤΟΣΥΝ), θεσμοί όπως οι σύλλογοι εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και ο θεσμός του φοιτητικού συνδικαλισμού και συν διοίκησης των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ζούμε σε μια εποχή που η πολιτική απαξιώνετε στα μάτια των πολιτών και ιδιαίτερα, όλων εμάς των νέων. Σε μία εποχή που η πολιτική και η ενασχόληση με αυτή γίνεται μέσο για τον υπέρμετρο πλουτισμό μιας μερίδας επίορκων πολιτικών (βλέπε Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης), αντί για εργαλείο προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Σε μία εποχή που η πολιτική τείνει να γίνει συνώνυμο του ρουσφετιού και της προσωπικής κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης.

Ένα ερώτημα που σήμερα πρέπει να απαντήσουμε στους εαυτούς μας όλοι εμείς είναι αν μας καλύπτει αυτή η κατρακύλα; Αν μας εκφράζουν αυτές οι τακτικές; Αν είμαστε έτοιμοι να ανατρέψουμε τα κακός κείμενα; Αν αυτό είναι το μέλλον που ονειρευόμαστε;

Φίλες και φίλοι,

εκτίμηση μου είναι ότι η Ελληνική Νεολαία αξίζει πολλά περισσότερα από μια θέση στο Δημόσιο ή ένα ρουσφετάκι για το στρατό. Η νέα γενιά αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, ένα δικαιότερο κόσμο. Αξίζουμε ένα πραγματικά Δημόσιο Εκπαιδευτικό Σύστημα, ένα ποιοτικό Δημόσιο σύστημα υγείας, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, έναν ασφαλέστερο κόσμο.

Αξίζουμε πολλά και όλα αυτά πρέπει ΟΛΟΙ μαζί να τα κατακτήσουμε μέσα από την ενασχόληση μας με τα κοινά, μέσα από την συμμετοχή μας σε συλλογικές διαδικασίες, μέσα από Συλλόγους Φοιτητών, Εργατικά Συνδικάτα, ΤΟΣΥΝ και πάντα με βασικό μας στόχο το συλλογικό εμείς και ΟΧΙ το ατομικό εγώ που προτάσσει η συντήρηση και ο νεοφιλελευθερισμός.

Πιστεύω ότι η εκδήλωση αυτή και οι τοποθετήσεις των ομιλητών μας θα αποτελέσουν εναρκτήρια δύναμη για όλους εσάς και περιμένουμε στο τέλος να εκφράσετε τους δικούς σας προβληματισμούς και σκέψεις για το θέμα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: