Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΦΥΓΟΜΑΧΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...

Πολιτική ήττα αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης και του Καραμανλή να απέχει το κυβερνών κόμμα από τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Υποτιμάει τη νοημοσύνη μας το επιχείρημα - άλλοθι της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την απόφαση της να απέχει από τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή.

Το άλλοθι λοιπόν της κυβέρνησης είναι ότι εάν συμμετείχε η ΝΔ στη σημερινή διαδικασία και με το δεδομένο ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής καταψηφιζόταν, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, το Σύνταγμα και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, δεν θα ήταν δυνατό να επανέλθει το θέμα στη βουλή. Επομένως θα μπορούσε να κατηγορηθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ότι είναι εκείνη η οποία οδηγεί τα πράγματα στο να μη βγουν στο φως.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Καραμανλής γνώριζε ότι θα ήταν αδύνατον να ελέγξει τις διαρροές της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αν συμμετείχε η ΝΔ στη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και υπερψηφιζόταν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ο Καραμανλής θα ήταν υποχρεωμένος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Επομένως η απόφαση να απέχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία από τη σημερινή πολιτική διαδικασία, αποτελεί πολιτκή ήττα της κυβέρνησης και ομολογία αδυναμίας να ελέγξει την κοινοβουλευτική της ομάδα.
Είναι γελοίο το επιχείρημα της κυβέρνησης διότι αν ο Καραμανλής και η κυβέρνηση του στόχευαν πραγματικά στο να υπάρξει άπλετο φως στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου αλλά και στην ανάληψη ποινικών ευθυνών σε μέλη της κυβέρνησης που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, θα συμμετείχε στη σημερινή διαδικασία και θα ψήφιζε υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Για άλλη μια φορά η ΝΔ απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς και με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, ο οποίος απαιτεί να "πληρώσουν" όσα μέλη της κυβέρνησης έχουν ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: