Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Η Ν.Δ. μεθοδευμένα απαξίωσε την Ολυμπιακή και στα πλαίσια της πολιτικής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της περιούσιας του ελληνικού λαού, παρουσίασε το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού μας αερομεταφορέα.

Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά δυναμικά στο ξεπούλημα της Ολυμπιακής σε ιδιώτες και καταγγέλει δημόσια την πολιτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Καραμανλή.

1. Το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα και με πολλαπλές πρωτοβουλίες στη Βουλή και την κοινωνία, έχει καταδείξει και καταγγείλει το μεθοδευμένο και συστηματικό σχέδιο απαξίωσης, συρρίκνωσης και τελικά διάλυσης Της Ολυμπιακής, που είχε θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά:
- Λόγω κακοδιοίκησης, κατά την πενταετή διακυβέρνηση της Ν.Δ. τα ελλείμματα των Ο.Α. από μηδενική βάση έφτασαν να ξεπερνούν τα 400 εκ. ευρώ.
- Χάθηκαν χωρίς να απολογηθεί ουδείς τα slots (δικαιώματα προσγείωσης και χρόνος παραμονής) των αεροδρομίων Gatwick του Λονδίνου, του Μονάχου και το αντίστοιχο της βραδινής πτήσης προς Φραγκφούρτη. Τα «χαμένα slots» αντιστοιχούν στις καλύτερες ώρες αναχωρήσεων και αποτελούν «χρυσοφόρο προνόμιο» μόνο των ιστορικών και μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου.
- Απαξίωσαν την κερδοφόρα Τεχνική Βάση, η οποία χάρη στο υψηλού επιπέδου τεχνικό προσωπικό και τις σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές χρησιμοποιούνται από πολλές ξένες εταιρίες. Σήμερα, οι ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό δεν επιτρέπουν συμφωνίες για συντηρήσεις αεροσκαφών και οι οικονομικές απώλειες ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ τον χρόνο.
- Η κακοδιοίκηση οδήγησε σε σημαντική απώλεια επιβατικής κίνησης. Μόνο από τις αρχές του χρόνου μέχρι τον Μάιο χάθηκαν πάνω από 6000 πτήσεις προς όφελος των ανταγωνιστών.

2. Η Ολυμπιακή σήμερα θα ήταν βιώσιμη, αν η κυβέρνηση είχε σεβαστεί το σχέδιο εξυγίανσης που παραδώσαμε το 2004. Η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να το πετάξει στα σκουπίδια.

3. Το ΠΑΣΟΚ αρνείται το κλείσιμο και τη μετάλλαξη της Ολυμπιακής σε μια συρρικνωμένη εταιρεία τύπου charter με μειωμένους δείκτες ασφάλειας. Αρνείται οποιοδήποτε μονοπώλιο στις αερομεταφορές, είτε κρατικό, είτε ιδιωτικό. Αρνείται να καταδικάσει δεκάδες νησιωτικές και απομακρυσμένες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας σε περαιτέρω απομόνωση. Γιατί αυτή θα είναι η κατάληξη του «σχεδίου» της κυβέρνησης.

4. Το ΠΑΣΟΚ με τις πρωτοβουλίες του επιδιώκει την διασφάλιση του ανταγωνισμού προς όφελος του πολίτη. Με μία βιώσιμη και ανταγωνιστική Ολυμπιακή που συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: