Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αύριο παραγματοποιείται ο καθιερωμένος αγιασμός που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλα τα σχολεία της χώρας μας.

Παρόλα αυτά οι ελλείψεις τόσο στο διδικτικό προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχικές υποδομές και στα βιβλία είναι τραγικές. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, προσπαθούν έντεχνα με ψεύδη, να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό την αδυναμία τους να διαχειριστούν το αυτονόητο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ας δούμε όμως τα ψέματα που είπε ο αρμόδιος υπουργός προκειμένου να ωραιοποιήσει το ανύπαρκτο έργο της κυβέρνησης...

«Φέτος για πρώτη φορά τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές». Η αλήθεια είναι ότι, η κυβέρνηση δεν κατάφερε το ακατόρθωτο. Τα παιδιά το 2003 παρέλαβαν τα βιβλία την ημέρα του Αγιασμού. Από το 2004 μέχρι σήμερα τα βιβλία παραδίδονταν με μεγάλη καθυστέρηση. Φέτος, λοιπόν, το Υπουργείο κατάφερε να γυρίσει στο 2003. Θα πανηγυρίζαμε, εάν στο «έξυπνο σχολείο» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, τους μαθητές περίμεναν υπολογιστές και όχι το αυτονόητο.

Ο υπουργός μας είπε επίσης ότι:

«φέτος το λειτουργικό προσωπικό είναι στη θέση του έγκαιρα». Η αλήθεια δεν είναι αυτή. Όπως και στα βιβλία έτσι και στο διδακτικό προσωπικό, το 2003 είχαμε επιτύχει αυτό για το οποίο επιχαίρει σήμερα αναίτια ο υπουργός. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα, λίγο πριν από την έναρξη, υπάρχουν 6.000 κενές θέσεις στα σχολεία.

«Φέτος η πρόσθετη διδακτική υποστήριξη ξεκινά έγκαιρα». Η αλήθεια και πάλι τον διαψεύδει. Η πρόσκληση υποβολής για την πρόσθετη διδακτική στήριξη έγινε στις 21 Αυγούστου και μέχρι σήμερα κανείς δε γνωρίζει που, πόσα και ποια τμήματα θα δημιουργηθούν. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, που δεν χωρά ωραιοποίηση, είναι η οικονομική αιμορραγία της Ελληνικής οικογένειας στα φροντιστήρια.

Ακούσαμε επίσης από τον υπουργό ότι:

«φέτος για πρώτη φορά λειτουργεί το υποχρεωτικό νηπιαγωγείο». Η πραγματικότητα και εδώ είναι διαφορετική. 60.000 παιδιά προσχολικής ηλικίας 3 μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ψάχνουν στα τυφλά το θρανίο τους. Παρόλες τις φιλότιμες δε προσπάθειες του να μας πείσει, με ασύλληπτους αριθμούς νέων εγκαταστάσεων, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, η αλήθεια είναι ότι από τα 833 Νηπιαγωγεία που διατείνεται ότι δημιουργούνται, τα 82 μόνο είναι σε στάδιο κατασκευής. Τα υπόλοιπα είναι, απλά, στις καλένδες.

(Οι παραπάνω παρατηρήσεις προέρχονται από τις δηλώσεις της πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: