Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΝΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ…Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

1. Ενώ ο πολίτης και η ελληνική κοινωνία βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην κρίση, στο Μέγαρο Μαξίμου ασχολούνται με την αυριανή θεατρική παράσταση στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την παταγώδη αποτυχία της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τα «σκονάκια» και την πλήρη κάλυψη στους πάντες και τα πάντα, τα περιθώρια στενεύουν. Προς το παρόν το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανικανότητα του πρωθυπουργού να πάρει εδώ και εβδομάδες την οποιαδήποτε απόφαση, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν παίρνει ποτέ αποφάσεις υπό πίεση». Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στην αυριανή του ομιλία:
- Πρώτον, θα δηλώσει, για ακόμη μία φορά, «αποφασισμένος να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις», δηλαδή οι «μπίζνες» κάτω από το τραπέζι με τον δημόσιο πλούτο, τις δημόσιες επιχειρήσεις, ακόμη και με τη δημόσια γη.
- Δεύτερον, σε μία θεατρικότατη κίνηση θα «ρίξει το γάντι» σε όσους τους αμφισβητούν, απειλώντας τους ακόμη και με εκλογές. Στο σημείο αυτό τα…αυθόρμητα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων (που τρέμει το φυλλοκάρδι τους τις εκλογές) θα κορυφωθούν.
- Τρίτον, θα εξαπολύσει μία επίθεση από τα παλιά εναντίον του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξακολουθεί να φταίει για τα πάντα και δεν δικαιούται να ομιλεί…
- Κατά τα άλλα, ξημεροβραδιάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, μαδώντας την μαργαρίτα του ανασχηματισμού: δομικός ή διορθωτικός;

2. Ποιον αφορούν όλα αυτά; Πάντως όχι τους πολίτες. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η χώρα δεν κυβερνάται και δεν μπορεί άλλο ο Ελληνικός λαός να πληρώνει τις πολιτικές και τα αδιέξοδα αυτής της κυβέρνησης. Ο κ. Καραμανλής μπορεί να κάνει όσους ανασχηματισμούς θέλει. Αλλά τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών για την κυβέρνησή του δεν μπορεί να την αλλάξει πια.

3. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή πορείας. Και ο πολίτης γνωρίζει ότι αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο το ΠΑΣΟΚ.

πηγή: τομέας τύπου και MME ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: