Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

1. Ξεκίνησε στη Βουλή χθες η συζήτηση για το νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση υπογράφει το οριστικό διαζύγιό της με την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ, σύσσωμο, απαίτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλο το νομοσχέδιο, γιατί είναι αντισυνταγματικό, φορολογικά και οικονομικά άδικο, αντιαναπτυξιακό, χωρίς τον παραμικρό δημόσιο διάλογο και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.
- Αντισυνταγματικό γιατί καταστρατηγεί βασικά άρθρα του Συντάγματος, όπως το άρθρο 4, παράγραφος 5: «Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Δεν λέει ότι πληρώνουν τους φόρους οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και την γλυτώνουν όσοι κάνουν off shore εταιρείες.
- Φορολογικά και κοινωνικά άδικο γιατί κατηγορεί και επιβαρύνει συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες επί δικαίω και αδίκω, επί φοροφυγάδων και μη.
- Αντιαναπτυξιακό γιατί αποδυναμώνει την παραγωγική διαδικασία, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

2. Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει, με αίσθημα ευθύνης, απέναντι σε κάθε πολίτη ότι δεσμευόμαστε να καταργήσουμε ως επόμενη Κυβέρνηση, αυτές τις φορολογικές διατάξεις γιατί το θεωρούμε πραγματικά προκλητικό να ονομάζονται αυτές οι φορολογικές επιβαρύνσεις μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης.
- Δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη η ποινικοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την κατηγορία ότι όλοι φοροδιαφεύγουν χωρίς όμως να ελέγχονται.
- Δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη να φορολογούνται εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.
- Δεν είναι δικαιοσύνη η επιβολή ενός ενιαίου, κεφαλικού φόρου 10%.

3. Η σημερινή κυβέρνηση μείωσε με το «καλημέρα» όταν ήρθε στην εξουσία το 2004 κατά 10 ολόκληρες μονάδες τη φορολόγηση στα μερίσματα των επιχειρήσεων. Χάρισε δηλαδή περίπου 1 δις ευρώ, κάθε χρόνο, στους μετόχους των 200 μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Δηλαδή σε τέσσερα χρόνια χάρισε περίπου τέσσερα δις ευρώ. Πόσα χρήματα ζητάει η κυβέρνηση να πάρει πίσω με τα νέα φορολογικά μέτρα; Περίπου 4 δις ευρώ. Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση ζητά από τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους νέους με τα μπλοκάκια, από αυτούς που κάνουν δύο και τρεις δουλειές, από αυτούς που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, να πληρώσουν τα δώρα στους έχοντες και κατέχοντες. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: