Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

4,5 xρόνια «διακυβέρνησης» της χώρας από τη Ν.Δ.

«...ΣΕΜΝΑ και ΜΕΤΡΗΤΑ...»

Ας θυμηθούμε σύντομα το «έργο» της!


Η Ν.Δ. εν όψει των εκλογών του 2004, ύψωσε την προεκλογική σημαία της επανίδρυσης του κράτους, της πάταξης της διαφθοράς με μια πρωτοφανή ηθικολογία και τάζοντας «λαγούς με πετραχείλια» στον ελληνικό λαό.

Επανίδρυση του κράτους:
Με τον όρο αυτό ο Καραμανλής αποδεικνύεται ότι εννοούσε την κομματική άλωση του κράτους από τη δεξιά. Ενοούσε την κομματική επανίδρυση του κράτους. Στα 4,5 αυτά χρόνια απαξίωσαν και κατάργησαν κάθε μορφή αξιοκρατίας με απώτερο στόχο την τακτοποίηση των γαλάζιων παιδιών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η καθιέρωση βαθμολογούμενης προφορικής συνέντευξης στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και οι τοποθετήσεις γαλάζιων κομματαρχών σε καίριες δημόσιες θέσεις (Διοικητές, Γ. Διευθυντές κλπ), καταργώντας τα υπηρεσιακά συμβούλια, αγνοώντας κάθε τυπικό και ουσιαστικό προσόν στα κριτήρια επιλογής και χωρίς καμμία αξιολόγηση.

Πάταξη της διαφθοράς:

Η διαφθορά στην πολιτική, η εξάρτηση της πολιτικής από οκονομικά συμφέροντα είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το πολιτικό μας σύστημα.

Η πολιτική της «υπηρέτησης του κεφαλαίου», η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή είναι αυτή που παράγει τα σκάνδαλα. Αντί λοιπόν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό με ουσιαστικές παρεμβάσεις και αλλαγή πολιτικής, η κυβέρνηση και ο Καραμανλής αρκούνται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι οι δηλώσεις του «Πρωθυπουργού» έπειτα από κάθε δημοσιοποίηση ενός σκανδάλου... «Μηδενική Ανοχή στη Διαφθορά» και «όλα στο φως».

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για την κυβέρνηση της συγκάλυψης και της χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Πρόκειται για την κυβέρνηση που χρησιμοποιώντας διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα αποκρύπτει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.

Ας θυμηθούμε:

1. Βασικός Μέτοχος: Αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το βασικό μέτοχο. Σκοπός της κυβέρνησης ήταν να ελέγξει οικονομικά τα Μ.Μ.Ε., να πλήξει συμφέροντα που θεωρούσε εχθρικά και να ευνοήσει παράλληλα γαλάζια επιχειρηματικά συμφέροντα.

2. Σκάνδαλο Υποκλοπών: Το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα σκάνδαλο των υποκλοπών που δημιουργησε το αίσθημα της ανασφάλειας στους έλληνες πολίτες. Η κυβέρνηση αρκέστηκε στη δημόσια παρουσίαση του τρόπου παρακολούθησης των κινητών από τους αρμόδιους υπουργούς. Άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης, η οποία στόχευε στη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο.

3. Διαγωνισμοί για τα δημόσια έργα:
Η κυβέρνηση κατάργησε τον μαθηματικό τύπο για την κατακύρωση των διαγωνισμών του δημοσίου επαναφέροντας τον μειοδοτικό διαγωνισμό με στόχο την ανάθεση των έργων σε προσκείμενα σε αυτήν οικονομικά συμφέροντα.

4. Το σκάνδαλο των απαγωγών Πακιστανών Μεταναστών: Οι απαγωγές των Πακιστανών μεταναστών, οι οποίες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινό, πραγματοποιήθηκαν από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών δημιούργησαν το αίσθημα της ανασφάλειας στο σύνολο των πολιτών. Η ρατσιστική αντιμετώπιση του θέματος από τον π. Υπουργό Πολύδωρα, ο οποίος σε τοποθέτηση του στη Βουλή ανέφερε ότι οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ των απαγωγών προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης.

5. Σκάνδαλο ομολόγων: Το Σκάνδαλο των ομολόγων το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης και είχε ως αποτέλεσμα την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν υπήρξε καμμια ανάληψη πολιτικών ευθυνών από την κυβέρνηση ενώ αντιθέτως υπήρξε σχεδιασμός συγκάλυψης.

6. Σκάνδαλο Ζαζόπουλου:
Σκάνδαλο οικονομικής κακοδιαχείρισης και ροζ ομηρίας συμβασιούχου στο υπουργέιο πολιτισμού. Σκάνδαλο το οποίο αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό καθώς ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου είναι στενός συνεργάτης του Καραμανλή. Αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό καθώς το μέγαρο Μαξίμου μπήκε στη διαδικασία συναλλαγής με δημοσιογράφο προκειμένου να συγκαλύψει το σκάνδαλο και να αποκρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.

7. Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου: Σκάνδαλο παράνομης ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημόσιου και της Μονής Βατοπεδίου. Το Ελληνικό Δημόσιο προχωρούσε τη διαδικασία ανταλλαγής εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα με άλλα ακίνητα εκτός νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Πρόκειται για την τετρασέλιδη κοινή υπουργική απόφαση, με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2006 και αριθμό πρωτοκόλλου 16651, την οποία υπογράφουν ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Μπασιάκος, ο τότε υφυπουργός του (νυν υπουργός) κ. Αλ. Κοντός και ο τότε υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας.

8. Σκάνδαλο Βουλγαράκη: Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιτίθεται στα λαϊκά στρώματα με μία απαράδεκτη φοροεπιδρομή, ένας εκ των αγαπητών Υπουργών του Καραμανλή ιδρύει εταιρεία και αγοράζει ακίνητα με σκοπό την φοροαποφυγή. Παράλληλα ο «φοροεπιδρομέας» Καραμανλής επικροτεί τη δραστηριότητα του υπουργού του παρέχοντας του πλήρη κάλυψη στη συνέντευξη τύπου στη διεθνή έκθεση Θες/νίκης.

9. Σκάνδαλο Ρουσόπουλου: Την ίδια στιγμή που στην χώρα μας υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τον ρόλο των δήθεν ανεξάρτητων ΜΜΕ στην πολιτική, η σύζυγος του Ρουσόπουλου εργάζεται ως σχολιαστής ειδήσεων σε αθηναϊκό κανάλι ενώ παράλληλα αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο κ. Ρουσόπουλος είναι Υπουργός Επικρατείας, δηλαδή στις αρμοδιότητες του περιλαμβάνονται ο έλεγχος των ΜΜΕ!

Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση μεθοδευμένα προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα τα οποία δημιουργεί η πολιτική της.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι υποτιμούν την νοημοσύνη του ελληνικού λαού και σεμνά και ταπεινά προσπαθούν να βάλλουν όλες τις υποθέσεις των σκανδάλων στο αρχείο, αποκρύπτοντας από τον λαό την αλήθεια!

Φτάνει πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: