Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη,

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει οριστικά απολέσει την αυτοδυναμία της στο λαό, απέδειξε ότι ο Θεός της είναι ο πλούτος και η εξυπηρέτηση των μεσαζόντων», δήλωσε χθες από το Ηράκλειο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής. Το κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος που βρέθηκε χθες στην Κρήτη για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Ο ίδιος που ήταν χθες κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό ΠΑΣΟΚ με αναφορά στον εορτασμό της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λύση για τα προβλήματα της χώρας με τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του και για αυτό το λόγο το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές το ταχύτερο δυνατό. «Όσο κυβερνά ο Κώστας Καραμανλής τόσο ακριβότερα κοστίζει στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε. Όπως είπε η πολιτική της ΝΔ θίγει το δημόσιο συμφέρον, αμφισβητεί τις αξίες του κοινωνικού κράτους, την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συνοχής στην κοινωνία. Μίλησε για δυσβάσταχτη πολιτική που οδηγεί την αγορά σε αδιέξοδο και απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για εισαγόμενη ακρίβεια, την επέκρινε για την κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια που καλλιεργεί, όπως είπε, η ίδια η κυβέρνηση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις μίλησε για κατακραυγή της ΝΔ από τον κόσμο, που όπως θέλησε να υπογραμμίσει καταγράφεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις. «Ήταν θέμα χρόνου να εκφραστεί», είπε.
«Μπαλόνι»: Ο Χρήστος Παπουτσής παρομοίασε τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις με ένα μπαλόνι που φουσκώνει και σκάει. «Αν σκάσει το μπαλόνι δεν μπορεί να ξαναφουσκώσει. Έτσι συνέβη και με τη ΝΔ» είπε, κάνοντας επίσης λόγο για πορεία χωρίς γυρισμό. Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ στέκεται δίπλα στους μη έχοντες, υπογραμμίζοντας ότι αυτούς θέλει να εκφράσει, δεσμευόμενο για μια άλλη οικονομική πολιτική που θα οδηγεί στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα στους πολίτες να συμβάλουν για να απαλλαγεί η χώρα από αυτή την κυβέρνηση. «Ο δικός μας Θεός είναι ο άνθρωπος» πρόσθεσε, για να καταδείξει τη διαφορά της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

Αιχμές: Αναφερόμενος στα μεγάλα σκάνδαλα, επανέλαβε το πάγιο αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών και δεν δίστασε να μεμφτεί τη Δικαιοσύνη για τις καθυστερήσεις που επιδεικνύει στην απόδοση των κατηγορητηρίων στην υπόθεση της Siemens. «Τι ψάχνει να κρύψει η Δικαιοσύνη; Θέλει να προστατεύσει κάποιον; Έχουν ονομαστεί και είναι καταγεγραμμένες οι μαρτυρίες των Γερμανών συνεταίρων», υπογράμμισε. Ο ίδιος άφησε αιχμές και κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, ο οποίος όπως είπε έσπευσε να αποκλείσει κάθε πολιτική ευθύνη στην υπόθεση Βατοπεδίου. «Αν υπήρχε πολιτική εμπλοκή, τότε ο φάκελος θα πήγαινε κατευθείαν στη Βουλή και τότε η συζήτηση θα γινόταν σε Προανακριτική Επιτροπή», είπε.
πηγή: Εφημερίδα "ΤΟΛΜΗ" : http://www.tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: