Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 22/2/2008

Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (αν εξαιρέσουμε βεβαίως την πολιτική βούληση του Προέδρου, Γ. Παπανδρέου) ακούγωντας και την τοποθέτηση του κ. Πρωτόπαπα, γίνεται έντονη συζήτηση με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ για το ποια πρέπει να είναι η συμμετοχή των νέων στο κίνημα μας και στα κοινά γενικότερα.
Καταρχάς να τονίσω ότι λυπάμαι που μπήκαν στη διαδικασία να χρησιμοποιούν όλα τα στελέχη του κινηματος μας που ασκούν οποιαδήποτε μορφή εξουσίας (κομματική ή κοινωνική), την λέξη ανανέωση χωρίς παραγματικά η συντριπτική πλειοψηφία τους να την ασπάζεται ως αναγκαιότητα για το κίνημα μας αλλά και για την ελληνική κοινωνία συνολικά για την ανατροπή αν θέλετε του πολιτικού συστήματος που σήμερα περνάει μια έντονη κρίση από τη διακυβέρνηση της δεξιάς. Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που μπήκαν στη διαδικασία να μιλάνε για ανανέωση στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξ αιτίας της διαδοχής στο ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή νέου προσώπου στην προεδρία του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι το γεγονός ότι στην προσυνεδριακή διαδικασία με τη σ. Διαμαντοπούλου για την παιδεία, ότι ο συντονιστής εσκεμμένα δεν έδωσε το λόγο σε αρκετούς νέους για να εκφράσουν τις απόψεις τους και ενώ η θεματική ενότητα παιδεία αφορά σε μεγάλο βαθμό τη νέα γενιά αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους συντρόφους που απλά χρησιμοποιούν στις τοποθετήσεις την ανανέωση – τη δυναμική παρουσία των νέων στο πολιτικό σκηνικό, χωρίς πραγματικά να την επιθυμούν αφού έχουν βολευτεί στα δήθεν κομματικά αξιώματα, ότι από εδώ και στο εξής σύντροφε Γραμματέα, συντρόφισσες και συντρόφοι δεν θα ζητάμε το λόγο για να εκφράσουμε αυτά που πιστεύουμε, θα τον παίρνουμε μόνοι μας. Θα απαιτήσουμε ως νέα γενιά του κινήματος μας να εκφραστούμε χωρίς την έγκριση σας. Δεν θέλουμε την έγκριση σας για να αγωνιστούμε για όλα αυτά που μας περμένουν ως νέα γενιά...Ανασφάλεια, Αβεβαιότητα, συρρικνωμένο εισόδημα, ανεργία, μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στην αποδοτικότητα μας, ημιαπασχόληση. Το κεφάλαιο και η δεξιά επιθυμούν να είμαστε η γενιά που θα ζήσουμε χειρότερα από τη δική σας, από τη γενιά των γονιών μας....Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό σύντροφοι και συντρόφισσες. Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Βαρέθηκαμε τους μεθοδευμένους αποκλεισμούς των νέων από το κίνημα μας επειδή απλά κάποιοι φοβούνται μην χάσουν τις καρέκλες τους. Μην φοβόσαστε σύντροφοι...δεν θέλουμε τις καρέκλες σας...θέλουμε απλά να προσφέρουμε στο κίνημα μας με τις προτάσεις μας.

Γιάννης Ραψομανίκης
Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: