Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΠΑΣΠ: ΤΟ "ΝΕΟ" ΞΕΚΙΝΗΜΑ!


Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. ιδρύθηκε το 1993 ως αυτόνομη πολιτική οργάνωση από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, με σκοπό να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, με σκοπό να προτείνει ριζοσπαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων ανθρώπων, και τέλος, με σκοπό να αποτελεί πάντοτε το δυναμικό, δημιουργικό και ανατρεπτικό κομμάτι του Κινήματος μας!
Δυστυχώς όμως, η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το πέρασμα των χρόνων άρχισε να αποκλίνει από τους στόχους της Ίδρυσης της, με αποτέλεσμα να χάσει την πολιτική της ουσία και να παραμελήσει την πολιτική της δράση. Σε αυτό συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ανάλωση των μελών της σε εσωτερικές διαμάχες και διαφωνίες. Διαμάχες και διαφωνίες χωρίς πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο, που θα ήταν άλλωστε υγιές, αλλά διαμάχες που σχετίζονταν με την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών ή συμφερόντων διαφόρων κομματαρχών, από τους οποίους εξαρτώντουσαν οικονομικά και πολιτικά. Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε καταντήσει να είναι το μονοπάτι για την ανάδειξη φιλόδοξων καριεριστών και όχι το μονοπάτι για την ανάδειξη και τη δημιουργία γόνιμων και ανατρεπτικών προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γενιά.
Έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Κινήματος μας, πραγματοποίηθηκε το Σάββατο 9/2, σύσκεψη στελεχών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα με με σκοπό να δρομολογηθεί η διαδικασία της ολοκλήρωσης της ανασυγκρότησης της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα 120 εκλεγμένα μέλη της Ε.Α. της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. που εκλέχθηκαν στο Συνέδριο Επανίδρυσης, οι Γραμματείς των ΠΑΣΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι εκλεγμένοι δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι που πληρούν τα ηλικιακά όρια συμμετοχής στη Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Έπειτα από την ολοκληρωμένη ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, για τις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., την εναλλακτική πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την παγκοσιοποίηση, την καταπολέμηση της φτώχειας, αλλά και την κρίση που περνάει σήμερα το πολιτικό σύστημα και οι θεσμοί στη χώρα μας, προέτρεψε τη νεολαία να βγει στο πολιτικό προσκήνιο και να δώσει τη μάχη για την ανατροπή του κατεστημένου. Στη συνέχεια ο Γραμματέας του Κινήματος μας, Ν. Αθανασάκης, έθεσε προς συζήτηση το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της ανασυγκρότησης της Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σύμφωνα λοιπόν με το χρονοδιάγραμμα, στις 24/2, παράλληλα με τις εκλογές ανάδειξης συνέδρων του Κινήματος μας, θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη των Συντονιστών των Ν.Ε. της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίοι θα μετέχουν αυτοδίκαια στην Εθνική Αντιπροσωπεία επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την πλήρη γεωγραφική εκπρόσωπηση των νέων του Κινήματος μας σε αυτή.Αμέσως μετά τις φοιτητικές εκλογές, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΠΑΣΠ για να διατυπώσει αυτόνομα τις πολιτικές της θέσεις και να εκλέξει τα όργανα της. Σκοπός της ΠΑΣΠ μέσα από τη συνδικαλιστική και πολιτική της δράση, είναι να δώσει ξανά πνοή και παλμό στο φοιτητικό κίνημα, να παράγει νέες πολιτικές θέσεις για την παιδεία και τη νέα γενιά συνολικά και να συγκρουστεί με φαινόμενα διαφθοράς αλλά και αντιδημοκρατικής λειτουργίας που υπάρχουν σήμερα μέσα στα Παν/μια.
Ήρθε η ώρα η νέα γενιά να κάνει την υπέρβαση! Μέσα σε αυτή την πολιτική κρίση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας, η νέα γενιά οφείλει να βγει μπροστά και να ανατρέψει τα δεδομένα!
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ., πιστή στις αρχές της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και έχοντας πλήρη πολιτική και οργανωτική αυτονομία, οφείλει να ανασυνταχθεί και να ανοικοδομηθεί μακριά από τις νοοτροπίες του παρελθόντος με σαφές ιδεολογικό περιεχόμενο και στίγμα. Είναι υποχρέωση και καθήκον της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., να συμβάλλει δυναμικά στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, να πείσει και να εμπνεύσει ξανά τη νέα γενιά και να αποτελέσει το μέσο για την εκπλήρωση των οραμάτων της.
πηγή φωτογραφίας: www.papandreou.gr
Γιάννης Ραψομανίκης
Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
13 Φεβρουαρίου 2008 - Η ΤΟΛΜΗ