Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

Τη Δευτέρα ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο από την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, ο νέος νόμος για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις παρά τις συνεχιζόμενες απεργίες των εργαζομένων και τις αντιδράσεις από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και της νέας γενιάς.

Ο νέος αυτός νόμος πλήτει και απαξιώνει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και έχει ως απώτερο στόχο να ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτική κοινωνική ασφάλιση.

Ο νέος νόμος σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος και του Καραμανλή, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις ως αντικίνητρο πρόωρης εξόδου, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και θέτει ως μέτρο τα 100 μεροκάματα για την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που πλήτει με αυτόν τον τρόπο τη νέα γενιά.

Η κυβέρνηση προσπάθησε έντεχνα τους τελευταίους έξι μήνες να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Και προφανώς η κυβέρνηση υποτιμά τουλάχιστον την νοημοσύνη μας όταν οι "γαλάζιες" διοικήσεις υπέγραψαν τα δομημένα ομόλογα καταληστεύοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Και ήταν το σκάνδαλο των ομολόγων ένα μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης για την απαξίωση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος. Ήταν ένα μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης για να υπηρετήσει φίλα προσκείμενα σε αυτή, ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού συνολικά.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου πήρε την πρωτοβουλία την 25η Μαρτίου, να συμβάλλει στην προσπάθεια των συνδικάτων των εργαζομένων για τη συλλογή υπογραφών για την διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το ασφαλιστικό.

Σήμερα, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου δημιουργεί Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα με στόχο όλες οι προοδευτικές νεολαϊστικες δυνάμεις να δώσουν από κοινού τη μάχη απέναντι στην αντιλάϊκή και αντεργατική πολιτική της δεξιάς.

Αποτελεί χρέος μας, να καταδείξουμε στον ελληνικό λαό την κυβερνητική πολιτική στο ασφαλιστικό και να τον πείσουμε για το γεγονός ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ! Η υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και η καταπολέμηση της ανασφάλιστης - μαύρης εργασίας, θα πρέπει να αποτελούν τη βασική μας προτεραιότητα.

Είναι ευθύνη μας να πείσουμε τον ελληνικό λαό και τη νέα γενιά ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, που δεν είναι άλλος από το να θέσουμε ισχυρές βάσεις για μια δίκαιη κοινωνία που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Γιάννης Ραψομανίκης
Σάββατο 5/4/2008 - Η ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: