Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Μ' ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ!

Φέτος είναι οι τελευταίες φοιτητικές εκλογές που συμμετέχω ως υποψήφιος της ΠΑΣΠ. Κάθομαι σε ένα τραπέζι έξω από το αμφιθέατρο που διεξάγεται η ψηφοφορία του Συλλόγου Φοιτητών του οποίου είμαι μέλος, συζητάω με τους συμφοιτητές μου και παρακολουθώ τη διαδικασία των εκλογών πιο χαλαρά από ποτέ, αφού τα τελευταία δύο χρόνια επέλεξα να μην ασχοληθώ ενεργά με τα τεκτενώμενα του Συλλόγου Φοιτητών και της ΠΑΣΠ για χάρην της ανανέωσης.

Εντύπωση μου έχει κάνει αυτά που ακούγονται στους διαδρόμους για την παράταξη της ΔΑΠ. Αρχικά το γεγονός ότι έχουν «επενδύσει» πολλά χρήματα στις μετακινήσεις φοιτητών – γαλάζιων ψηφοφόρων που για διάφορους λόγους έχουν φύγει από το Ηράκλειο. Άραγε που βρισκούν τα χρήματα για τις αερομεταφορές μετ΄επιστροφή δεκάδων γαλάζιων ψηφοφόρων; Ρητορικό το έρωτημα.

Δεν είναι βέβαια κάτι το οποίο δεν μπορώ να πιστέψω αφού είναι γνωστή και στο παρελθόν τακτική της ΔΑΠ και της Ν.Δ. που την χρηματοδοτεί. Επίσης είδα γνωστούς συμφοιτητές μου και φοιτητές άλλων τμημάτων που είχα καιρό να να δω στο παν/μίο. Πρόκειται για φοιτητές που τους έχουν μείνει λίγα μαθήματα για το πτυχίο και είτε είναι φαντάροι, είτε έχουν επιστρέψει στις πόλεις τους και που οι ίδιοι αναφέρουν ότι ήρθαν μόνο για τις φοιτητικές εκλογές με έξοδα της ΔΑΠ.

Αυτό όμως που μου με εξοργίζει είναι το γεγονός ότι «ακούγονται» διάφορα για εκβιασμούς και απειλές τελειόφοιτων φοιτητών – μέλη της ΔΑΠ που είναι βοηθοί σε εργαστήρια ή σε διάφορα μαθήματα σε πρωτοετοίς φοιτητές και αφορούν τα μαθήματα. π.χ. «Αν δεν ψηφίσεις ΔΑΠ μην περιμένεις να περάσεις το μάθημα, ή αν ψηφίσεις ΔΑΠ, θα περάσεις το μάθημα» κλπ.

Οι φοιτητικές εκλογές εξελίσσονται όχι σε πολιτική και ιδεολογική μάχη μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων αλλά σε μια μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Πιστή στις "αρχές" και στις "αξίες" της η ΔΑΠ. Εμπνευσμένη από τον πολιτικό της φορέα, τη Νέα Δημοκρατία, την οποία εκφράζει και εκπροσωπεί αντάξια μέσα στα Παν/μία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to pasok tosa xronia ti ekane re file .... diladi tora pou einai stin eksousia i nd , e, na min klepsei kai ayti ligo ..... (lefta , psifous , sineidiseis .....)

Esy ti kaneis sti neolaia pasok ....?
Genika ti kanete re paidia sto PASOK kAI ti ND ? Afou blepetai ti kanoun ..... Pipes sas kanoun ?

Γιαννης Ραψομανικης είπε...

Θα σου πω από την εμπειρία μου στην ΠΑΣΠ ΑΕΙ Ηρακλείου ότι ποτέ δεν υιοθετήσαμε τέτοιες πρακτικές όπως αυτές που αναφέρω στο κείμενο για τη ΔΑΠ. Ποτέ δεν εκβιάσαμε συμφοιτητές μας για να αρπάξουμε την ψήφο τους. Ποτέ δεν πληρώσαμε εισιτήρια φοιτητών που για διάφορους λόγους έχουν φύγει από το Ηράκλειο και διατηρούσαν την φοιτητική τους ιδιότητα, για να έρθουν και να ψηφίσουν την ΠΑΣΠ.

Η μοναδική μας πρακτική ήταν η "προσπάθεια μας" να παράγουμε πολιτικές προτάσεις για το δημόσιο Παν/μιο και την παιδεία συνολικά.
Να παράγουμε πολιτικές προτάσεις για θέματα που αφορούν τις σπουδές μας (οδηγό σπουδών, συγγράματα κλπ), για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τη ποιότητα ζωής των φοιτητών (φοιτητική μέριμνα, σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, κυλικεία κλπ).΄

Θα σου πω επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε χρημοτοδότησε μετακινήσεις φοιτητών - "φαντασμάτων" για να ψηφίσουν στις φοιτητικές εκλογές σε αντίθεση με τη Ν.Δ.(αναφέρομαι στις φοιτητικές και όχι στις εθνικές εκλογές)

Όσον αφορά την προσωπική ενασχόληση με τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ, θα σου πω φίλε μου το εξής:

Εκφράζομαι ιδεολογικά από το συγκεκριμένο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο με βάση τις αρχές και τις αξίες του αλλά και την ιστορική του διαδρομή και συμβολή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Σίγουρα στο παρελθόν υπήρξαν φορές που διαφώνησα με πολιτικές που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, αλλά ήμουν εκεί, στην ΠΑΣΠ τότε, για να εκφράζω δημόσια αυτά που πίστευα.

Το ίδιο έκαναν και χιλιάδες σύντροφοι σε ολόκληρη τη χώρα ανεξάρτητα από την ηλικία τους και από το χωρο δράσης τους.

Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι η βάση του. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες μέλη του, από τους οποίους, Θα είδες πολλούς, στις διαδηλώσεις για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και τις διαδηλώσει για το ασφαλιστικό. Θα τους δεις σε όλους τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας για να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του...

Φιλικά,
Γιάννης