Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Διαγραφές για το... τάε κβον ντο της Νεολαίας



ΣΕ διαγραφές στελεχών της Νεολαίας προχωράει η Χαριλάου Τρικούπη μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ η επεισοδιακή διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας της ΠΑΣΠ.

Χθες εκδόθηκε αυστηρή ανακοίνωση της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ που προαναγγέλλει διαγραφές και κάνει λόγο για «γνωστούς αγνώστους» και για «τραμπούκους» απαντώντας στις καταγγελίες ανώνυμων συντακτών non paper που μιλούν για νοθεία στις εκλογές για την ανάδειξη γραμματέα της ΠΑΣΠ και εμμέσως πλην σαφώς υπονοούν ότι υπήρξαν παρεμβάσεις από τους Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Ανωμερίτη.

Ως υποκινητές των επεισοδίων καταγγέλλονται από κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη στελέχη που βρίσκονται υπό την επιρροή του Νίκου Ανδρουλάκη, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, και αποδίδουν σε προσωπικές φιλοδοξίες το χάος που προκλήθηκε στο Τάε Κβον Ντο. Από την πλευρά τους στελέχη της ΠΑΣΠ της ομάδας Ανδρουλάκη με non paper που κυκλοφόρησαν χθες επιρρίπτουν ευθύνες σε ανώτατα κομματικά στελέχη τα οποία και κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς για προσπάθεια ελέγχου των αποτελεσμάτων, αλλά και για μεταφορά ψηφοδελτίων με μαύρες σακούλες.

Τους ισχυρισμούς τους απέρριψε η ΕΚΑΠ με το σχόλιο ότι «αποτελούν τον συνήθη εκχυδαϊσμό των πράξεων και λόγων εκείνων που θέλουν να καθυποτάξουν το φοιτητικό κίνημα στις επιδιώξεις τους».
Για ένα ψηφοδέλτιο
Όλα άρχισαν όταν λίγο πριν από το πέρας της καταμέτρησης σε μία από τις 9 κάλπες που στήθηκαν για την εκλογή γραμματέα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) η εφορευτική επιτροπή έκρινε ως άκυρο ένα ψηφοδέλτιο που θα μπορούσε σύμφωνα με κάποια στελέχη της ΠΑΣΠ να καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι η μάχη δινόταν ψήφο με ψήφο ανάμεσα στους Μιχάλη Νικηφόρο, που υποστηριζόταν από την Αριστερή Πρωτοβουλία και είχε το προβάδισμα, και τον Χάρη Μπελτεγρή που ενισχύθηκε από το μπλοκ του Ανδρουλάκη.

Στα χέρια
Σύμφωνα με στελέχη της Νεολαίας, όταν ακυρώθηκε το επίμαχο ψηφοδέλτιο το οποίο ήταν υπέρ του Μπελτεγρή, υποστηρικτές των δύο βασικών υποψηφίων πιάστηκαν στα χέρια, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προκλήθηκαν φθορές στο γήπεδο που φιλοξένησε τη διήμερη εκδήλωση. Την κατάσταση προσπάθησε να εκτονώσει ο επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος προπηλακίστηκε αλλά τελικά πήρε την επίμαχη κάλπη και τα ψηφοδέλτια «προκειμένου να προστατεύσει το εκλογικό υλικό» και τα κλείδωσε στα γραφεία της ΕΚΑΠ. «Όλος ο καβγάς έγινε για ένα και μόνο ψηφοδέλτιο που κρίθηκε άκυρο σε μία διαδικασία που κύλησε κατά τα άλλα άψογα», είπε στα «ΝΕΑ» ο κ. Ανωμερίτης προσθέτοντας ότι στα συνολικά 1.000 ψηφοδέλτια βρέθηκαν μόλις 3 άκυρα.
πηγή: www.tanea.gr

4 σχόλια:

Γιαννης Ραψομανικης είπε...

Τα επεισόδια δημιουργήθηκαν στην κάλπη για την ανάδειξη του γραμματέα ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων από συνέδρους της ΠΑΣΠ ΤΕΙ που πρόσκεινται στην ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ορισμένα μέλη - τραμπούκοι του ΠΑΣΟΚ, που δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτό, θεωρούν ότι η ΠΑΣΠ και η νεολαία ειναι το μαγαζάκι τους για την προσωπική τους ανέλιξη.


Ανδρουλάκη πάρε θέση για τους τραμπούκους σου!!!

Αν δεν πάρεις θέση ενδεχομένως να θεωρήσουμε ότι τα γεγονότα που συνέβησαν τα υποκίνησες εσύ!!!

Ανώνυμος είπε...

den prepei na parei thesi o androulakis prepei na parei thesi arketos kosmos....

na paroun thesi aytoi pou "pigan volta" ta psifodeltia twn eklogwn sto tea-kvo-do, na paroun thesi aytoi pou kathysterisan tin syndiaskepai enan olokliro xrono bas kai kataferoun na stisoun mixanismo stin pasp, na paroun thesi aytoi pou kanane notheia stis ekloges gia grammateis neolaias nomwn, aytoi pou stis 18/5 mpazosan oles tis kalpes gia na "ftiaksoun" prokat stelexi.....

na paroun thesi aytoi pou theloun tin anathewrisi tou arthrou 16

na paroun thesi aytoi pou feroun eythini gia tin katrakula tou kinimatos ta teleytaia 4 xronia....

otan paroun thesi oloi aytoi gia ta deina pou exoun prokalesei tote tha apoktiseis to dikaiwma syntrofe na zitiseis ta resta apo ton androulaki.

Γιαννης Ραψομανικης είπε...

Καταρχάς οποιαδήποτε φαινόμενα νοθείας ή αλλοίωσης ενός αποτελέσματος μιας εσωκομματικής διαδικασίας θα έπρεπε να καταδικάζονται από το σύνολο των μελών του ΠΑΣΟΚ.

Τα ψηφοδέλτια δεν πήγαν βόλτα σύντροφε και το γνωρίζεις πολύ καλά. Ο Πρόεδρος της ΕΚΑΠ προσπάθησε να διαφυλλάξει τη διαδικασία διότι οι προθέσεις των τραμπούκων "συντρόφων" που τον προπηλάκισαν ήταν ξεκάθαρες.

Και οι προθέσεις αυτές, ήταν η ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματος τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι δεν εκλέγεται γραμματέας ΠΑΣΠ ΑΕΙ της "αρεσκείας" τους. Και πρωτοστάτες της απαράδεκτης αυτής ενέργειας για την εσωκομματική μας δημοκρατία, ήταν σύνεδροι της ΠΑΣΠ ΤΕΙ που βρίσκονται στην ομάδα Ανδρουλάκη.

Θα προτίμουσα σύντροφε ειλικρινά, οι συγκεκριμένοι σύντροφοι να "έσπαγαν" τη διαδικασία εκλογής Προέδρου ΤΕΙ που διενεργήθηκαν με τον νέο νόμο πλαίσιο στο Ίδρυμα τους αντί να συμμετέχουν σε αυτές νομιμοποιώντας τη συντηρητική και νεοδεξιά πολιτική της κυβέρνησης, παρά την προσπάθεια τους να σπάσουν τις εσωκομματικές εκλογές της ΠΑΣΠ τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι δεν έβγαινε το απότελεσμα που επιθυμούσαν. Αυτή είναι η "δημοκρατική" λειτουργία την οποία πρεσβεύουν σύντροφε?

Όσον αφορά τη θέση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και τηνίδρυση ιδιωτικών παν/μίων, να σου θυμίσω τη στάση που κράτησε στο συνέδριο επανίδρυσης της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, η ομάδα του Ανδρουλάκη ψηφίζοντας την πρόταση του σ. Σκανδαλίδη στην πρώτη διαδικασία.

Για την κατρακύλα όπως λες του Κινήματος μας τα τελευταίας 4 χρόνια, ίσως πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας αντί να τα ρίχνουμε όλα στην ηγεσία του Κινήματος μας.

Τέλος νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα δημοκρατικό κίνημα μέσα στο οποίο όλα τα μέλη έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε και να σχολιάζουμε τόσο τις πολιτικές θέσεις, όσο και τις πολιτικές πρακτικές συντρόφων, ιδιαίτερα δε, όταν αυτές δεν συνάδουν με το ιδεολογικό πλαίσιο του Κινήματος μας.

Ιδιαίτερα δε, όταν αυτή η κριτική γίνεται επώνυμα...

Ανώνυμος είπε...

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...