Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!


Ο Πρόεδρος του Κινήματος μας, Γ. Παπανδρέου με το να θέσει εκτός Κ.Ο. τον Κ. Σημίτη, έπραξε το αυτονόητο.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανακάμψει για να καταφέρει να ανατρέψει την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική της δεξιάς.Για να το πετύχει αυτό, απαιτείται να αναδείξουμε την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του Κινήματος μας. Σε αυτό πρέπει να συμβάλλουν τα αποκεντρωμένα κομματικά όργανα, η νεολαία, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του Κινήματος μας, σε κάθε τοπική κοινωνία, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Για να το πετύχει αυτό το ΠΑΣΟΚ, απατείται να υπάρχει συντεταγμένη, ενιαία αντιπολιτευτική δράση, χωρίς διαφοροποίησεις. Η δημόσια διαφοροποίηση στελεχών του Κινήματος μας και έξω από τα κομματικά όργανα, εξυπηρετεί άλλες πολιτικές σκοπιμότητες.

Η δημόσια διαφοροποίση του Κ.Σημίτη στο θέμα της διενέργειας δημοψήφισματος για τη Συνθήκη της Λισσαβώνας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, όταν μάλιστα τη θέση για τη λήψη της απόφασης από το ελληνικό κοινοβούλιο τη διατυπώνει για πρώτη φορά. Το 2005 η θέση του Κ. Σημίτη ήταν αυτή που σήμερα στηρίζει το ΠΑΣΟΚ με ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας και του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τη διαφοροποίηση του ο Κ. Σημίτης θα μπορούσε να την είχε διατυπώσει στο Συνέδριο του Κινήματος μας, αλλά είχε επιλέξει να είναι απών. Γενικότερα έχει επιλέξει την αποχή και την αυτονομία.

Τέλος θεωρώ ότι όσοι δεν επιθυμούν το ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει ελπίζοντας στον ρόλο τους την "επόμενη μέρα", δεν έχουν καμμία θέση στο Κίνημα μας.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ να ανατρέψει την πολιτική της δεξιάς. Και αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της ηγεσίας του Κινήματος μας. Είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: