Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ - "ΥΠΟΔΟΧΗ" ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αγωνιστικό παρόν εν καιρώ εξεταστικής περιόδου, έδωσαν χθες στο Ηράκλειο κατά την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, φοιτητές από τις παρατάξεις της ΠΑΣΠ, της Αριτερής Ενότητας, της Πρωτοβουλίας Γένοβα καθώς επίσης και ανεξάρτητοι φοιτητές, που εκφράζουν την αντίθεση τους στο νέο νόμο έκτρωμα για τη λειτουργία των δημοσίων παν/μίων.

Μια μέρα νωρίτερα από το Ηράκλειο ο υπουργός είχε κάνει τις ακόλουθες προκλητικές δηλώσεις:


"Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών παν/μίων στη χώρα μας. Μόνο η επίκληση σε αυτό ενεργοποίησε τα ανταγωνιστικά αντα νακλαστικά των δημοσίων παν/μίων με αποτέλεσμα στην συντριπτική τους πλειοψηφία να εφαρμόζουν το νόμο πλαίσιο".

Στην παραπάνω δήλωση ο Υπουργός των εταιριών και της τρομοκρατίας αναφέρει ξεκάθαρα ότι χρησιμοποίησε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά παν/μία για να εκβιάσει πολιτικά τα δημόσια παν/μία και να εφαρμόσουν τον νέο νόμο πλαίσιο.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δεχθούμε τους πολιτικούς εκβιασμούς της κυβέρνησης!

Συνεχίζοντας τις προκλητικές του δηλώσεις ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε:

"Ο νέος νόμος πλαίσιο για τη λειτουργία των παν/μίων εφαρμόζεται. Η κυβέρνηση είναι ανοικτή να συζητήσει για αλλαγές στο νόμο διαδικαστικές και μόνο. Σε καμία περίπτωση όμως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθιμένη να μπει στη διαδικασία να συζητήσει για ιδεολογικο - πολιτικές αντιρρήσεις και διαφοροποιήσεις που εκφράζονται για τον νέο νόμο".

Προφανώς όμως σε κάθε πολιτική πρόταση υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογικο - πολιτικές προσεγγίσεις και διαφοροποιήσεις...Με το σκεπτικό του Υπουργού της Νέας Δικτατορίας δεν θα έπρεπε ο ελληνικός λαός, τα συνδικάτα των εργαζομένων και το φοιτητικό κίνημα να εκφράζουν την ιδεολογικο - πολιτική τους αντίρρηση στο ασφαλιστικό, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην ίδρυση ιδιωτικών παν/μίων κ.α. Μπορούμε απλά να εκφράζουμε την αντίθεση μας σε διαδικαστικά ζητήματα.

Πολύ "δημοκρατικές" οι απόψεις σας κ. Υπουργέ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: