Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ


Η κρίση που περνάει σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο του πολιτικού συστημάτος της χώρας μας, αφορά ευρύτερα το κοινωνικό - οικονομικό - πολιτικό σύστημα διεθνώς.

Η διαφθορά και η διαπλοκή στη διαχείρηση της εξουσίας τόσο από τα συντηρητικά κόμματα όσο και για τα δήθεν σοσιαλιστικά ή σοσιαλδημοκρατικά κόμματα διεθνώς, είναι προϊόντα του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος.

Η πολιτική του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου και των πολυεθνικών είναι η χρηματοδότηση και η εξαγορά θα έλεγα, τόσο πολιτικών προσώπων όσο και πολιτικών κομμάτων, για να εξυπηρετούν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Σε τοπικό επίπεδο δυστυχώς οι συνέπειες αυτές του καπιταλιστικού συστήματος είναι αισθητές τόσο στη διαχείρηση εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη δεξιά. Οι κυβέρνησεις Σημίτη διαχειρίστηκαν όλους τους δημόσιους διαγωνισμούς για όλα τα δημόσια έργα για 8 ολόκληρα χρόνια και σε μία κρίσιμη χρονική συγγυρία (π.χ. ολυμπιακοί αγώνες). Είναι λοιπόν δεδομένο δυστυχώς ότι αρκετοί "σύντροφοι" εξαγοράστηκαν από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα υπηρέτησαν πιστά.

Επομένως θεωρώ ότι ο πρωταρχικός στόχος του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του, πέρα από τον επαναπροσδιορισμό του ιδεολογικού στίγματος του, είναι ή επανάκτηση της πολιτικής του αυτονομίας και ανεξαρτησίας. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος για το ΠΑΣΟΚ, είναι αναγκαία όσο ποτέ η σύγκρουση στο εσωτερικό του και η απομάκρυνση όλων όσων εξυπηρετούν οποιαδήποτε συμφέροντα, περά από αυτά του ελληνικού λαού.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με αυτά τα οικονομικά συμφέροντα και με όσους τα υπηρετούν μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι στοχεύει στην κάθαρση και αυτονομία του Κινήματος μας αλλά και του πολιτικού μας συστήματος.

Ο Γ. Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή πρότεινε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, για τα ομόλογα, για τις υποκλοπές, για το ξεπούλημα του ΟΤΕ, αποδεικνύοντας ως πολιτικός ότι επιδιώκει τη διαφάνεια στον πολιτικό βίο.

Σε αντίθεση η Ν.Δ. και ο Καραμανλής επιδιώκουν να μην έχουν κανένα πολιτικό κόστος και μεθοδευμένα συγκαλύπτουν όλα τα σκάνδαλα και προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: