Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΝΙΚΗΣΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ!!

Την Κυριακή 18 Μαϊου, διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών αποκεντρωμένων οργάνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και για την ανάδειξη των νομαρχιακών επιτροπών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σε μία δύσκολη περίοδο, όχι μόνο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και γενικότερα για το πολιτικό σύστημα που απαξιώνεται και αμφισβητείται, περίπου 300.000 μέλη και φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδωσαν το παρόν κλείνοντας οριστικά την περίοδο εσωστρέφειας στο Κίνημα μας που είχε ανοίξει μετά τις περασμένες εθνικές εκλογές.

Βασικό χαρακτηριστικό της πρωτόγνωρης αυτής δημοκρατικής διαδικασίας ήταν η απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή των μελών και των φίλων του Κινήματος μας καθώς επίσης και η συντριπτική ανανέωση που επιτεύχθει σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης. Τα δύο αυτά σημαντικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας γεννούν την ελπίδα και την αισιοδοξία για την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.

Συνολικά σε όλη την χώρα ανεδείχθησαν 9000 στελέχη σε τοπικό, νομαρχιακό, περιφερειακό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Νεολαίας. Συγκεκριμένα, από τους 63 γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών, οι 50 είναι νέοι και πρωτοεκλεγόμενοι και το ποσοστό ανανέωσης ανέρχεται στο 79%, την ώρα που το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει ανανέωση τουλάχιστον 20%, ενώ από τα 904 μέλη των νομαρχιακών επιτροπών, οι νέοι και πρωτοεκλεγέντες ανέρχονται σε 523.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία 5 χρόνια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η πολιτική ανυπαρξία και η πλήρης αδράνεια των τοπικών - νομαρχιακών οργάνων. Προσωπικά θεωρώ και έχω διατυπώσει πολλάκις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – το πρόβλημα το εντοπίζω στην κομματική του βάση και στην απώλεια του κινηματικού του χαρακτήρα λόγω της μακροχρόνιας κυβερνητικής θητείας.

Για να κερδίσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το στοίχημα της ανατροπής του πολιτικού συστήματος και της αυτονομίας της πολιτικής, πρέπει να αποκτήσει ξανά τον κινηματικό του χαρακτήρα. Σκοπός και προτεραίοτητα των νέων αποκεντρωμένων οργάνων, θεωρώ ότι πρέπει να είναι η συνεχής ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών και η δημιουργία πολιτικών γεγονότων.

Σκοπός των νέων αποκεντρωμένων οργάνων του Κινήματος μας πρέπει να είναι η καθημερινή πολιτική εξόρμηση και δράση σε κάθε τοπική κοινωνία και σε κάθε χώρο δουλειάς προκειμένου να καταδείξουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της δεξιάς και παράλληλα να αναδείξουμε την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του Κινήματος μας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος μας έδειξε το δρόμο στο συνέδριο μας μέσα από το κάλεσμα: Οργανωθείτε – Ξεσηκωθείτε – Αγωνιστείτε!! Ο δρόμος που έδειξε ο Πρόεδρος μας στο συνέδριο είναι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα να διαγράψει ξανά μια νέα πορεία προς το λαό, και να δώσει δυναμικά τη μάχη για την ανατροπή του πολιτικού συστήματος, να δώσει τη μάχη για τη δημιουργία της Ελλάδας των Αξιών – τη μάχη για τη διαμόρφωση μια δίκαιης ανθρωποκεντρικής κοινωνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: