Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ - ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ!

του Γιάννη Ιωάννου - www.ethnos.gr


του Πάνου Μαραγκού - www.ethnos.gr


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ
1. Στις 14 Δεκεμβρίου 2006 ο κ. Αλογοσκούφης καταθέτει την τροπολογία με την οποία καταργεί τις ασφαλιστικές δικλείδες που είχε θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕ. Την ίδια ακριβώς ημέρα ο κ. Βγενόπουλος ανακοινώνει για πρώτη φορά το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στον Οργανισμό…

2. Στις 11 Ιανουαρίου 2007 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ.Αλογοσκούφη με τον κ. Βγενόπουλο προκειμένου, όπως ανακοινώνεται, να τον ενημερώσει για τα επενδυτικά του σχέδια. Σ' αυτή τη συνάντηση, παρευρίσκεται ο αρμόδιος για θέματα αποκρατικοποιήσεων, γενικός γραμματέας του Υπουργείου, κ. Παπάζογλου...

3. Όλο το 2007, η MIG, απελευθερωμένη από τις ασφαλιστικές δικλείδες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε αγορά πακέτων μετοχών του ΟΤΕ. Το φάσμα της «επιθετικής εξαγοράς», με ευθύνη της κυβέρνησης, είναι πλέον υπαρκτό. Η κυβέρνηση – υποτίθεται – αντιδρά. Η αλήθεια είναι όμως:
- Την ίδια εποχή, το περασμένο φθινόπωρο, η διορισμένη από τον κ. Αλογοσκούφη, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έκλεινε τα μάτια στις οφθαλμοφανείς παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την MIG, που προχώρησε σε αθρόες αγορές μετοχών της. Η στήριξη αυτής της τιμής των μετοχών ξεπέρασε τα όρια της χειραγώγησης, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
- Την ίδια περίοδο (φθινόπωρο του 2007), η κυβέρνηση γνώριζε, με βάση το πόρισμα του Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, ότι η MIG ενέχεται και ως εκ τούτου είναι υπόλογη για απιστία εις βάρος του Δημοσίου, στην υπόθεση της αγοραπωλησίας των τριών ομολόγων του Ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

4. Δεκέμβριος 2007: Ο κ. Αλογοσκούφης εμφανίζεται στη Βουλή με νομοθετική πρωτοβουλία, δήθεν για την προστασία του ΟΤΕ από την επιθετική εξαγορά του κ. Βγενόπουλου. Στη συνέχεια, όμως, έσπευσε ο ίδιος να δώσει εγγυήσεις για τη μεταβίβαση των διοικητικών δικαιωμάτων στην Deutsche Telekom, αμείβοντας έτσι πλουσιοπάροχα τη MIG, για τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης που προσέφερε. Ουσιαστικά, ο κ. Αλογοσκούφης:
- Χρησιμοποίησε ως άλλοθι και έναντι υψηλής αμοιβής τις 3 τράπεζες - συμβούλους, όσον αφορά την μετοχοποίηση δημοσίων οργανισμών.
- Επέλεξε ως στρατηγικό εταίρο τον κ. Βγενόπουλο, λειτουργώντας έτσι ως εγγυητής της υπεραξίας για την εκχώρηση των διοικητικών δικαιωμάτων του ΟΤΕ στη γερμανική εταιρεία Deutsche Telekom.

5. Και επειδή η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το ψέμα ότι το ΠΑΣΟΚ πούλησε από το 2002 το 66% του ΟΤΕ, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι:
- Με βάση το μετοχολόγιο του ΟΤΕ, τον Αύγουστο του 2005 (λήξη ομολογιακού δανείου, το οποίο είχε συνάψει το Δημόσιο το 2001), το Ελληνικό Δημόσιο μαζί με τη ΔΕΚΑ είχαν το 48,6% του ποσοστού του Οργανισμού.
- Στις 9 Σεπτεμβρίου 2005, η κυβέρνηση πωλεί 10%. Στις 29 Ιουνίου 2007, πωλεί άλλο ένα 10%. Η κυβέρνηση επιλέγει, όταν έχει ξεκινήσει και ψάχνει υποτίθεται για στρατηγικό επενδυτή, να πωλήσει στην ελεύθερη αγορά, σε χαμηλότερη τιμή, 20% του Οργανισμού και κάποια στιγμή κάποιος βρίσκεται με 20%, το οποίο πουλάει πολύ πιο ακριβά και, έτσι, γίνεται η εξαγορά του ΟΤΕ από τη Deutsche Telekom.

του Τολιάδη - www.ethnos.gr

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.... ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!!