Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ


«Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Εύβοια. Ένα ήταν το μήνυμα: «Μην μας ξεχάσετε. Μην μας ξεχάσετε, όταν φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας». Σήμερα λέμε, δεν σας ξεχάσαμε. Είμαστε εδώ να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας, το χρέος μας. Μία πράξη συμβολική και ουσιαστική…Θα γυρίσουμε τη σελίδα στις πυρόπληκτες περιοχές. Θα γυρίσουμε τη σελίδα στην Ελλάδα. Διότι ο λόγος μας είναι λόγος τιμής».

Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, παρέδωσε την επιταγή ύψους 1,2 εκ ευρώ (το 30% της κρατικής ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές) στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου.

Τα χρήματα θα διατεθούν:
- για την αναγέννησης της ελπίδας με επένδυση στον άνθρωπο, «υποτροφίες ζωής» για τις σπουδές παιδιών από τις πυρόπληκτες περιοχές,
- για την αναγέννηση της ελπίδας με επένδυση στο περιβάλλον (αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά έργα, πρότυπα πάρκα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).
- για την αναγέννηση της ελπίδας με επένδυση στο όραμα στους θεσμούς και υποδομές, που εμπεριέχονται στην πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Μια πρόταση, η οποία αναδεικνύει ένα πρότυπο ανάπτυξης, που αξιοποιεί αυτό το ανεκτίμητο άυλο κεφάλαιο, που λέγεται πολιτισμός και Ολυμπία. Για το σκοπό αυτό δημιουργούμε φορέα, ο οποίος θα κάνει διεθνή διαγωνισμό, για την υλοποίηση του Προγράμματος μας, της δικής μας πρότασης, κινητοποιώντας επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η τελική μελέτη θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την ειδική χρηματοδότησή της ως καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα αναγέννησης πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και μιας εναλλακτικής μορφής ανάπτυξης.

Την ερχόμενη εβδομάδα συζητείται (επιτέλους) στη Βουλή η ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε καταθέσει από τον Ιούνιο για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Καλούμε την κυβέρνηση των προεκλογικών υποσχέσεων και της μετεκλογικής απραξίας να την υιοθετήσει.

Διαβάστε όλη την τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου στο: http://www.pasok.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: