Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

Αμέσως μετά την Πανεργατική απεργία και πορεία των συνδικάτων των εργαζομένων, των φοιτητών και του Ηρακλειωτικού λαού προς την περιφέρεια Κρήτης και για δύο ολόκληρες μέρες, παρακολουθήσαμε όλοι τη θεατρική παράσταση που ανέβασαν τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε σκηνοθεσία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου με τίτλο "κατάληψη στη Νομαρχία"...

Οι φοιτητικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει προτάσεις στους Συλλόγους Φοιτητών για κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας Ηρακλείου μετά την πανεργατική πορεία, με στόχο οι φοιτητές να καταδείξουν την κυβερνητική πολιτική που καλλιεργεί την κρατική βία και υποβαθμίζει τη δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση.

Η επιλογή της κατάληψης του κτιρίου της Νομαρχίας συγκριτικά με το κτίριο της περιφέρειας είχε συγκεκριμένες μικροκομματικές σκοπιμότητες, αφού η αιρετή τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί έκφραση της κεντρικής εκτελεστικής εξουσίας και συγκεκριμένα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ που έχει ως αποτέλεσμα τη φτώχεια, την ανεργία, τη διαφθορά και την κρατική βία. Το κτίριο που συμβολίζει και συνδέεται άμεσα με την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ είναι το κτίριο της περιφέρειας Κρήτης.

Ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτός από το γεγονός ότι από την πρώτη κιόλας μέρα, οι φοιτητές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν από τη Νομαρχία και δεν στήριξαν την κατάληψη, μεταφέροντας ακόμα και την προγραμματισμένη εκδήλωση στο κατειλλημένο κτίριο της Νομαρχίας με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ, στην Ιατρική Σχολή.

Αποτέλεσμα ήταν η κατάσταση στη Νομαρχία να ξεφύγει από τον έλεγχο του συντονιστικού της κατάληψης. Χαρακτηριστικό, καθώς επίσης και αντιφατικό είναι το γεγονός ότι τη δεύτερη ημέρα της κατάληψης, οι «φοιτητές» έδιωξαν τους εργαζόμενους της Νομαρχίας και τους εκλεγμένους νομαρχιακούς συμβούλους από το κτίριο και δεν τους επέτρεπαν την είσοδο τους σε αυτό, ενώ παράλληλα είχαν επιτρέψει την είσοδο σε άτομα που βρίσκονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και δεν έχουν καμία σχέση με το Παν/μίο και τους Συλλόγους Φοιτητών. Δεν επέτρεπαν ακόμα και την είσοδο σε εκπροσώπους των συνδικάτων των εργαζομένων, αναιρώντας με αυτόν τον τρόπο το σύνθημα που όλοι μαζί βροντοφωνάζαμε κατά τη διάρκεια της πορείας για ενιαίο εργατικό, φοιτητικό και μαθητικό μέτωπο απέναντι στην πολιτική της Δεξιάς.

Σε αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση πόνταραν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ήλπιζαν στην ενδεχόμενη καταστολή της, για να παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη ότι το ΠΑΣΟΚ καταστέλλει τις κινητοποίησεις των φοιτητών και άρα δεν έχει καμία διαφορά από την κυβέρνηση της φτώχειας και της καταστολής του Καραμανλή.

Δεν υπολόγισαν όμως, ότι η Νομάρχης Ηράκλειου, Β. Σχοιναράκη, προς τιμήν της, θα παρέμενε στο κατειλλημένο κτίριο δύο ολόκληρες μέρες, προκειμένου να αποτρέψει την καταστολή της κινητοποίησης.

Προσωπικά ως νέος, πάντα εξέφραζα την άποψη για μια προοδευτική κυβερνητική συμμαχία με προγραμματική σύγκλιση. Δυστυχώς όμως, η μικροκομματική και ψηφοθηρική στάση των «αγωνιστών» του ΣΥΡΙΖΑ με διαψεύδει καθημερινά...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σε ρωτήσω κάτι ρε υπερπασόκε?? Σε πόνεσε που τα ΕΑΑΚ έχουν κλείσει σχεδόν ολες τις σχολές του Ηρακλείου και δεν εσύ ντρέπεσαι να βάλεις την διαμαρτυρία του κόμματός σου (αναμμα κεριού) στους φοιτητικούς συλλόγους??

Erisadesu είπε...

ποια νεολαία στο σύριζα...
στο ήρακλειο; πλάκα με κάνετε
τι ανέκδοτο είναι αυτό;
πότε υπήρξε νεολάια του σύριζα στο ηράκλειο αυτοί δεν είναι από το ηράκλειο για κανένα λόγο.