Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 16 ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ "ΕΙΔΙΚΟ" ΦΡΟΥΡΟ...

Σοκ, θλίψη και οργή έχει προκαλέσει σε όλους τους έλληνες πολίτες, η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου, Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της ελληνικής αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου στα εξάρχεια.
Οι δύο ειδικοί φρουροί, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν το δικαίωμα χωρίς να υπάρχουν επεισόδια να απαντήσουν σε τυχόν προκλήσεις των άοπλων νεαρών, ισχυρίστηκαν ότι πυροβόλισαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και μία στο έδαφος, η οποία βρήκε τον άτυχο νεαρό στο στήθος, λόγω εξωστρακισμού. Αν όμως ο ισχυρισμός αυτός ήταν πραγματικότητα, θα είχαν παραμείνει εκεί προκειμένου να βοηθήσουν τον νεαρό. Όμως οι στυγεροί κρατικοί εγκληματίες έφυγαν σαν να μην συνέβη τίποτα...
Η δολοφονία του νεαρού και γενικότερα η κρατική - αστυνομική βία είναι αποτέλεσμα του λανθασμένου προσανατολισμού και ρόλου της ελληνικής αστυνομίας που αντί να υπερασπίζει τους έλληνες πολίτες και τα λαϊκά κινήματα, τα αντιμετωπίζει εχθρικά.

Το βιώνουμε και το παρατηρούμε στην καθημερινότητα μας. Το βιώσαμε και το παρατηρήσαμε στις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος για το άρθρο 16 και το νόμο πλαίσιο. Το βιώνουμε και το παρατηρούμε σε όλες τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού συνολικά.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι βαρύτατες για την πολιτική ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας και την κυβέρνηση συνολικά. Και είναι βαρύτατες διότι εκείνη άφησε να καλλιεργηθούν ακροδεξιές πρακτικές και νοοτροπίες στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας, παρέχοντας πολιτική κάλυψη σε "νταβατζήδες" και "εξουσιομανείς" αστυνομικούς όλα αυτά τα χρόνια.
Η αντίδραση των ελλήνων πολιτών πρέπει να είναι άμεση και δυναμική αφού το συγκεκριμένο γεγονός πλήττει την ίδια τη δημοκρατία και καταρρίπτει την έννοια του κράτους δικαίου.

Πλήγμα όμως για τη δημοκρατία μας είναι και τα γεγονότα που παρατηρούμε τα τελευταία 24ωρα. Ομάδες αναρχικών καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, αποπροσανατολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: