Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Πρόβλημα επιβίωσης για τα περήφανα γηρατειά...

Από τις 17/11 οι φαρμακοποιοί πρόκειται να καταγγείλουν τη σύμβαση με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι το δημόσιο οφείλει να πληρώνει τους φαρμακοποιούς εντός 45 ημερών από την κατάθεση των σχετικών παραστατικών.

Το δημόσιο όμως, αν πληρώσει τους φαρμακοποιούς, τους πληρώνει μετά από 4 – 5 μήνες, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το αποτέλεσμα της καταγγελείας της σύμβασης μεταξύ των φαρμακοποιών και του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, είναι ότι θα αναγκάζονται οι συνταξιούχοι με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να πληρώνουν άμεσα τα φάρμακα τους. Το γεγονός αυτό θα δημιουργηθεί πρόβλημα επιβίωσης στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.

Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτό το σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που προκύπτει.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση Καραμανλή να βρίσκει χρήματα (28 δις. €) μόνο για τη δήθεν διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος!

Η κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν το αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών για Δημόσια και Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: