Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Μιχάλη Καραδημητρίου (http://www.mkaradim.blogspot.com/)

Της Εμμανουέλας Παπαματθαιάκη

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής στα γραφεία της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο. Οι βάνδαλοι, έσπασαν την πόρτα του γραφείου, μπήκαν μέσα και το έκαναν… αγνώριστο. Την Κυριακή το πρωί, όταν ο γραμματέας της παράταξης, επισκέφθηκε το χώρο έμεινε σοκαρισμένος από το θέαμα. Οι σπασμένες βιβλιοθήκες, τα πεταμένα χαρτιά και η γενικότερη κατάσταση του γραφείου, μαρτυρούσε το βανδαλισμό που υπέστη ο χώρος. Όπως λέει χαρακτηριστικά στην «Τ», η υπεύθυνη Τύπου της ΠΑΣΠ, Παναγιώτα Σπυροπούλου, οι άγνωστοι δεν σκόπευαν να κλέψουν. «Απ' το γραφείο, δεν έλειπε τίποτα. Ακόμα και ο φορητός υπολογιστής που ήταν πάνω στο γραφείο, έμεινε… ανέγγιχτος! Άρα πιθανότατα πρόκειται για μια κίνηση εκφοβισμού ή για κάποιο μήνυμα που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν οι βάνδαλοι… που σίγουρα δεν ήταν άγνωστοι αλλά φοιτητές. Η παράταξη καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας, ειδικά από ανθρώπους που παλεύουν για την παιδεία και τον πολιτισμό», τονίζει η ίδια. Η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια της αστυνομίας που εξετάζει τα αποτυπώματα για εξακρίβωση στοιχείων, με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών.
πηγή: Η ΤΟΛΜΗ "http://www.tolmi.gr/"

1 σχόλιο:

Γιαννης Ραψομανικης είπε...

Παρόμοιες ενέργειες τραμπουκισμού και εκφοβισμού εναντίον της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Ηρακλείου, που αμαυρώνουν τη Δημοκρατική λειτουργία μέσα στα Παν/μιο, έχουν υπάρξει και στο παρελθόν.

Πάντως εκφράζω τον προβληματισμό μου ότι η συγκεκριμένη αντιδημοκρατική ενέργεια έγινε σε περίοδο όπου συζητιέται στο Παν/μιο Κρήτης η ανάθεση της φύλαξης σε ιδωτική εταιρεία sequrity,ζήτημα στο οποίο η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Ηρακλείου έχει εκφράσει την αντίθεση της....