Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008

ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΟΙΜΑΤΑΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!

Σε δύο μήνες ολοκληρώνεται το τέταρτο έτος της διακυβέρνησης της χώρας μας από τη Ν.Δ. και τον Κ. Καραμανλή. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια η ποιότητα ζωής χειροτερεύει, το βιοτικό επίπεδο μειώνεται συνεχώς και η καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών και της νέας γενιάς γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη εξ’ αιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της δεξιάς.
Πολιτικών που έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττουν συνεχώς τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα να εξυπηρετούν την ανεξέλεγκτη κερδοφορία και λειτουργία του κεφαλαίου. Σε αυτό το δυσμενές πολιτικό σκηνικό έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προσθεθούν διάφορα οικονομικά σκάνδαλα τα οποία συγκαλύπτονται έντεχνα από την κυβέρνηση, με τελευταίο, αυτό του π. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρ. Ζαχόπουλου.
Σε αυτή την κρίση που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, ο Γ. Παπανδρέου μοιάζει να είναι μόνος του στην αντιπολιτευτική προσπάθεια του Κινήματος μας. Τα κομματικά όργανα είναι ανύπαρκτα και οι δήθεν εκφραστές τους δεν αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες για να καταδείξουν στο σύνολο της, την κυβερνητική πολιτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πλήρης αδράνεια και ανυπαρξία των τοπικών κομματικών οργάνων ακόμα και την περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθούσε να περάσει αντιλαϊκά μέτρα για το ασφαλιστικό.
Παρά την πολιτική αδράνεια του τοπικού ΠΑ.ΣΟ.Κ., τις τελευταίες μέρες φαίνεται να υπάρχει μια έντονη παρασκηνιακή κινητικότητα από τους «εκφραστές των τοπικών εσωκομματικών μηχανισμών» προκειμένου να ελέγξουν τη σύνθεση των προσωρινών προσυνεδριακών οργάνων του Κινήματος μας, με απώτερο στόχο να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική ικανότητα των ίδιων ή συντρόφων που συνεργάζονται κεντρικά, εν όψει του Συνεδρίου και των εκλογών των τοπικών οργάνων που θα ακολουθήσουν.
Και αυτό γίνεται όχι για να έχουν τη δυνατότητα να παράγουν και να υλοποιούν πολιτικές θέσεις και προτάσεις, που θα ήταν άλλωστε υγιές, αλλά για να συνεχίσουν να τροφοδοτούν το πελατειακό τους σύστημα που τους εξασφαλίζει την πολιτική τους επιβίωση.
Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή ορισμένων συντρόφων, εξ’ αιτίας των οποίων καθυστέρησε να ανακοινωθεί η σύνθεση των προσωρινών οργάνων, να είναι όλη η γραμματεία της Ν.Ε. στη γραμματεία της ΝΟΕΣ. Άραγε μέσα σε δύο μήνες θα παράγουν τις πολιτικές θέσεις που δεν παρήγαγαν 2,5 χρόνια τώρα;
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να ξεπεράσει άμεσα τα φαινόμενα εσωστρέφειας που αντιμετωπίζει με σκοπό να καταδείξει την πολιτική της δεξιάς και να πείσει τον ελληνικό λαό για την εναλλακτική προοδευτική του πρόταση. Και αυτό δεν είναι ευθύνη αποκλειστικά της ηγεσίας του Κινήματος μας. Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας!
Γιάννης Ραψομανίκης
Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
12 Ιανουαρίου 2008 - Η ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: